Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2011

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΑΠ ΣΧΟΛΙΑΖΟΥΝ ΤΟ ΖΟΦΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΙΟΛυπάμαι, Ειλικρινά λυπάμαι πολύ...
 
Ειλικρινά  σήμερα κάθισα να ακούσω το μήνυμα του Πρωθυπουργού της χώρας με μια κρυφή ελπίδα ότι επί τέλους κάτι θα πει και κυρίως την ΑΛΗΘΕΙΑ,
Γι αυτό το μεσημέρι αφού διάβασα μια πρώτη ανάλυση της χθεσινής συμφωνίας στην Ευρώπη εξέφρασα την ευχή ότι επί τέλους ίσως ακούσουμε κάτι το πολύ σημαντικό από τον Πρόεδρο της Κυβέρνησης..
 
Μόλις λοιπόν άκουσα το μήνυμα..
 
Λυπάμαι, Λυπάμαι ειλικρινά πολύ,
 
Με όσο πιο κομψό τρόπο μπορώ να το πώ, 
 
Ο Κύριος Πρωθυπουργός δεν μας είπε απολύτως τίποτα.
 
Λυπάμαι και πάλι αλλά ο Πρωθυπουργός μας ,υποτιμά πλήρως την νοημοσύνη αυτού του Λαού που επιμένει να κυβερνά, 
 
Μας είπε ότι κερδίζουμε χρόνο, οτι θα πληρώσουν οι τράπεζες[δηλαδή όχι ο Λαός ..]ενώ με τα ελάχιστα που λέει η κατωτέρων ανάλυση είναι πρόδηλο ότι θα στηρίξει το κράτος τις τράπεζες [δηλαδή πάλι ο Λαός.]
 


Έλεος Κύριε Πρωθυπουργέ, 
 
Πάλι θυμηθήκατε την πράσινη ανάπτυξη [να μην πω τη συνέχεια και φανεί ότι σας προσβάλω] αλλά εσείς συνεχίζετε να προσβάλετε την νοημοσύνη του Ελληνικού Λαού, 
 
Δεν σας ζητήσαμε να  χαϊδέψτε τα αυτιά του Λαού, Την Αλήθεια ζητήσαμε ,
 
Και για άλλη μία φορά μας σερβίρατε  ένα δραματικό λογύδριο αοριστολογιών, 
 
Ε λοιπόν σταματήστε να θέλετε να σώσετε αυτόν το Λαό γιατί ο Λαός δεν θέλει να τον "σώσετε"
'και ο Λαός δεν είναι τρελός, 
 
Αδειάστε μας τη γωνιά, 
 
Εκλογές τώρα, με άμεση ανατροπή αυτών των επαίσχυντων δεσμεύσεων από την αρχή έως τώρα.
 
Και ο διάολος να έρθει θα είναι καλλίτερος από σας και με συγχωρείτε αλλά εσείς μας συγχύσατε για άλλη μία φορά,
 
Δημήτρης Αλευρομάγειρος
Στρατηγός ε.α
Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΚΑΠ


-----------------------------


Nα φύγει το ταχύτερο δυνατό αυτή η κυβέρνηση
και να δοθεί δημοκρατική διέξοδος στην κρίση. 


Η συμφωνία για την οποία επαίρεται και θριαμβολογεί η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι παρά ένας ακόμα σταθμός στο δρόμο της απάτης, της κοινωνικής γενοκτονίας και της εθνικής προδοσίας που διάλεξε και συνεχίζει με συνέπεια ο Γιώργος Παπανδρέου. Ξανά ακούμε τους Υπουργούς και τον Πρωθυπουργό να λένε απίστευτα ψέμματα, προσπαθώντας να κοροϊδέψουν και να ζαλίσουν τον ελληνικό λαό.

Ακόμα και πριν γίνουν γνωστοί οι ουσιαστικοί όροι της συμφωνίας, φαίνεται ότι η Αθήνα παραδίδει το τεράστιο διαπραγματευτικό χαρτί της, που είναι η υπαγωγή του χρέους στο ελληνικό δίκαιο. Η εκτίμηση ότι το 2020 το χρέος θα είναι 120% δεν στηρίζεται πουθενά, είναι απλά ένας γελοίος ισχυρισμός, που βασίζεται σε απίθανες εκτιμήσεις για την εξέλιξη του ΑΕΠ.. Αλλά 120% ήταν το χρέος το 2009, γιατί λοιπόν θα είναι βιώσιμο το 2020; Ασφαλώς χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά αυτή η αναδιάρθρωση είναι από τις μικρότερες που έχουν γίνει παγκοσμίως.

Ο ελληνικός λαός οδηγείται στη φτώχεια και την πείνα. Τα ασφαλιστικά ταμεία στην κατάρρευση και οι τράπεζες στον έλεγχο των ξένων. Ο ελληνικός δημόσιος πλούτος λεηλατείται Η Ελλάδα οδηγείται, με την εποπτεία, ακόμα πιο μακριά στον δρόμο της μετατροπής της σε προτεκτοράτο.

Η κυβέρνηση έχει εξαπατήσει βαριά τον ελληνικό λαό, έχει προδώσει την εντολή που πήρε. Είναι ενεργούμενο μεγάλων διεθνών χρηματιστικών συμφερόντων και ξένων δυνάμεων. Αν απομένει ίχνος αξιοπρέπειας και πατριωτισμού στον κ. Παπανδρέου οφείλει να παραιτηθεί σήμερα, προκηρύσσοντας αμέσως εκλογές και δίνοντας στον ελληνικό λαό την ευκαιρία να ξαναγίνει κύριος της πατρίδας του. Η δικαιοσύνη οφείλει να ερευνήσει και πιστεύω ότι θα το κάνει, τα πεπραγμένα αυτής της κυβέρνησης.

Καλούμε τους βουλευτές να σταματήσουν έστω και τώρα τον κατήφορο. Να τιμήσουν τον όρκο τους, σταματώντας να συνεργούν στη μεγάλη προδοσία, στηρίζοντας την κυβέρνηση. Λυπούμαστε βαθιά που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ούτε βλέπει, ούτε ακούει τι γίνεται στη χώρα, θέτοντας την αφοσίωση στην Οικογένεια Παπανδρέου υπεράνω κάθε άλλου καθήκοντος. Διερωτώμαι, δεν ανησυχεί ο κ. Παπούλια για το πως θα περάσει στην ελληνική ιστορία;

Καλώ τον ελληνικό λαό να ξεσηκωθεί για να σώσει την πατρίδα μας. Καλώ όλες τις δυνάμεις   που αντιτίθενται στο Μνημόνιο και στην πολιτική γενοκτονίας του λαού μας, να ενωθούν και να εντείνουν την πάλη τους για να φύγει το ταχύτερο δυνατό αυτή η κυβέρνηση και να δοθεί δημοκρατική διέξοδος στην κρίση.

Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος
Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΚΑΠ


-----------------------------


H κυβέρνηση παρουσιάζει τώρα την ελεγχόμενη χρεοκοπία ως νέα συνταγή σωτηρίας μετά την πλήρη χρεοκοπία των συνταγών του Μνημονίου.
 
Η κυβέρνηση του Μνημονίου μιλούσε, με αποτροπιασμό για κάθε είδους αναδιάρθρωση του χρέους. Υπεστήριζε ότι θα ήταν πλήρως καταστροφικό για τη χώρα .

Μετά την απόφαση των Ευρωπαίων να επιβάλλουν το «κούρεμα»  του ελληνικού χρέους με τους δικούς τους όρους, η αναδιάρθρωση  έγινε καλή για τους κυβερνώντες και νέα συνταγή και επαγγελία σωτηρίας.

Ποιός είναι όμως  ο στόχος που τίθεται με την αναδιάρθρωση του χρέους κατά 50% ;

Να μειωθεί  το χρέος, το 2020, μετά δηλαδή  από 9 χρόνια σε ποσοστό 120% του ΑΕΠ. Όσο δηλαδή  ήταν περίπου το 2009 (127% του ΑΕΠ) όταν άρχισε  η μεγάλη επιχείρηση με το Μνημόνιο  και την Τρόικα για τη δήθεν σωτηρία της Ελλάδας.

Για να αντιληφθεί όμως κανείς όλο το μέγεθος της ακολουθούμενης καταστροφικής πορείας, πρέπει επί πλέον  να λάβει υπ' όψη ότι  η επιστροφή στο 2009  θα γίνει διότι:

  • Μετά τις φοβερές θυσίες του Ελληνικού λαού  και την υποβάθμιση του επιπέδου ζωής του
  • Μετά την τεράστια ανεργία, τα λουκέτα στις επιχειρήσεις και την ογκούμενη μετανάστευση των νέων μας, άλλων παραγωγικών στελεχών της κοινωνίας μας και επιστημόνων
  • Μετά τη συντελούμενη  λεηλασία στο Χρηματιστήριο  και την κατάρρευση των αξιών του.
  • Μετά  την εγκληματική παράνομη και αντισυνταγματική υποθήκευση  της δημόσιας περιουσίας  και των πλουτοπαραγωγικών  πόρων της χώρας με στόχο την εκποίηση της σε τιμές ευκαιρίας.
  • Μετά τον πιθανολογούμενο αφελληνισμό  του τραπεζικού  συστήματος  ως αποτέλεσμα του «κουρέματος» του χρέους  κατά 50% και τον κίνδυνο επίσης που διατρέχουν τα Ασφαλιστικά Ταμεία που επένδυσαν μεγάλο μέρος των πόρων τους σε ομόλογα του Δημοσίου.
  • Μετά τη  υποθήκευση της εθνικής κυριαρχίας και τη φαλκίδευσής του με ταπεινωτική εποπτεία μέχρι, τουλάχιστον, το 2030.
  • Μετά την αποδυνάμωση των χώρας σε τέτοιο βαθμό, που μπορεί να βάλει   σε πειρασμό επίβουλους γείτονες που καραδοκούν.

Το «κατόρθωμα»  αυτό  της σημερινής κυβέρνησης είναι χωρίς προηγούμενο. Οι επαγγελίες  και οι διαβεβαιώσεις της δεν έχουν γι' αυτό καμιά αξία γιατί προσπαθούν να συγκαλύψουν το συντελούμενο έγκλημα της λεηλασίας του εθνικού πλούτου της χώρας  και της  αποδοχής της μειωμένης κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της χώρας.

Τις μέρες αυτές που ο ελληνικός λαός εορτάζει την 28η Οκτωβρίου  θα πρέπει να στείλει το δικό του μήνυμα:
ΟΧΙ στη θλιβερή κυβέρνηση του Μνημονίου.
ΟΧΙ στη λεηλασία και υφαρπαγή του εθνικού πλούτου της  χώρας.
ΟΧΙ στην υποθήκευση της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας.


Περικλής Νεάρχου
Πρέσβης επί τιμή
Μέλος της Συμβουλευτικής Επιτροπής του ΚΑΠ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου