Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες για το Ελληνικό


 Μειωμένες τιμές στις αποκρατικοποιήσεις
Έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες με την εγκατάσταση χρηματοοικονομικών «αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν και οι νομικοί σύμβουλοι και πιστεύω ότι μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν και οι τεχνικοί σύμβουλοι όσον αφορά στο real estate. Αυτό σημαίνει ότι ολοκληρώνεται 100% η τεχνική ομάδα που οδηγεί το project» είπε για ότι αφορά στο Ελληνικό ο αρμόδιος γραμματέας Γ. Χριστοδουλάκης.


Συμφωνίες για τρεις συμβάσεις παραχώρησης, δύο εκ των οποίων στον ΟΠΑΠ και μία στο Ελευθέριος Βενιζέλος, είναι πιθανόν να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων. 


Όπως είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ ο αρμόδιος γενικός γραμματέας Γ. Χριστοδουλάκης «υπάρχει μια δέσμευση της χώρας να φέρει περίπου 5 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους και γι' αυτό το λόγο έχουμε προγραμματίσει κάποιες συναλλαγές, οι οποίες είναι πολύ υψηλής ποιότητας και δεν στηρίζονται τόσο πολύ στον επιχειρηματικό κύκλο».
Ανέφερε, για παράδειγμα, «την ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης του αεροδρομίου της Αθήνας, ανανέωση της σύμβασης παραχώρησης των παλιών παιχνιδιών του ΟΠΑΠ και πώληση αδειών για τα λεγόμενα video lotary terminal». 
Σε ότι αφορά στην πώληση σύμβασης παραχώρησης για τα κρατικά λαχεία για ορισμένα χρόνια, είπε ότι θα γίνει το Νοέμβριο, ενώ πρόσθεσε «από εκεί και πέρα έχουμε προγραμματίσει τη ΔΕΠΑ, τα Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΠΑΠ, επέκταση αδειών κινητής τηλεφωνίας στις συχνότητες του κράτους και είναι η διαδικασία του λεγόμενου sales and lease back ορισμένων κρατικών κτιρίων».
Αναγνώρισε ότι οι τιμές θα είναι μειωμένες λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης σημειώνοντας «Δεν είναι δυνατό να πουλήσει κανείς σε τιμές 2008, όταν βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση. Ωστόσο κάθε στιγμή με την κίνηση που κάνει το κράτος είναι δυνατό να αποκομίσει οφέλη. Μελετάμε σε βάθος τι συμβαίνει και μετά κάνουμε την κίνηση πώλησης ή επένδυσης». Εκτίμησε ότι με τις ενέργειες που κάνει η κυβέρνηση για την στήριξη του ΟΠΑΠ θα ανέβει η αξία του αλλά πρόσθεσε, «είναι ύψιστη κυβερνητική επιλογή ο ακριβής χρόνος και τρόπος με τον οποίο θα χειριστεί τη συμμετοχή του στον ΟΠΑΠ.

Πηγή Επίκαιρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου