Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΠΙΘΑΣ ΑΛΙΜΟΥ - ΓΛΥΦΑΔΑΣ , ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ της 9/11/11


Μετά από τηλεφωνική ενημέρωση από τον συναγωνιστή μας Χρήστο Σιδέρη σχετικά με τους λόγους παραίτησής του από τη Σπίθα, η Συνέλευση ομόφωνα αποφάσισε τα εξής:
1. Δεν αποδέχεται την παραίτηση του Χρήστου Σιδέρη και τον καλεί να συνεχίσει τη σημαντική συμβολή του στις δράσεις της Σπίθας μας και τον γενικότερο αγώνα της Σπίθας - ΚΑΠ.
2. Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την αποστολή ηλεκτρονικών μηνυμάτων προς το Χρήστο Σιδέρη και άλλων που αναφέρονταν σε αυτόν με απαξιωτικό τρόπο. Ενώ είναι γνωστή η αγωνιστικότητα και η δεκάμηνη, πυκνή δράση του, μαζί με τη Σπίθα μας σύμφωνα και μέσα στο πνεύμα των κελευσμάτων του Μίκη Θεοδωράκη, μέλη της ΕΠΥΑ απευθύνθηκαν σε αυτόν με προσβλητικό τρόπο με αφορμή επιστολή του προς βουλευτή της Ν.Δ., την οποία έστειλε ως απλός πολίτης και όχι ως μέλος της Σπίθας.
3. Η Συνέλευση διαμαρτύρεται έντονα για το ότι δεν έγινε αναφορά προς την Σπίθα μας για το θέμα αυτό από την ΕΠΥΑ, παρόλο τον άτυπο τρόπο λειτουργίας του ΚΑΠ, της ΕΠΥΑ και των Σπιθών. Εκείνο που ισχύει πλέον, έστω εθιμικά, είναι ότι η Συνέλευση είναι το κυρίαρχο όργανο κάθε Σπίθας, ενώ οι αρμοδιότητες της ΕΠΥΑ δεν έχουν κατοχυρωθεί από Συνέδριο. Πολλά μέλη του ΚΑΠ έχουν εγείρει θέμα ασάφειας αρμοδιοτήτων και μάλιστα στην συγκεκριμένη περίπτωση η ΕΠΥΑ λειτούργησε ως πειθαρχικό όργανο, χωρίς να έχει αναφερθεί ή εγκριθεί ποτέ τέτοια αρμοδιότητα.
4. Εκφράζουμε τη βαθειά μας ανησυχία, διαπιστώνοντας ότι η ΕΠΥΑ, αντί να προάγει την ενότητα και την αγωνιστικότητα των τοπικών Σπιθών, οδηγεί αντίθετα σε συρρίκνωση συμμετοχής μελών, μείωση δράσεων και τελμάτωση του Αγώνα μας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου