Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου 2011

Πρόταση Εκλογικής Στρατηγικής του Μέτωπου Ελληνικής Λαικής Δημοκρατικής Αντίστασης– ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.Στην πρόσκληση του εμπνευστή μας Μίκη Θεοδωράκη για Μέτωπο Ελληνικής Λαικής Δημοκρατικής Αντίστασης ( ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.) που θα διεκδικήσει την λαική εντολή στις επόμενες εκλογές, προτείνουμε παρακάτω τις φάσεις του αγώνα και την επικοινωνιακή πολιτική που θα βοηθήσει στην πραγμάτωση του στόχου. Στοδιάγγελμα του ο Μίκης καταλήγει:

Και γι' αυτό το λόγο το εγχείρημά μας για την λαϊκή ενότητα θα κινηθεί γύρω από στόχους που ενώνουν όλους τους Έλληνες.Ουσιαστικά έχουμε μπροστά μας ένα Ενιαίο Μέτωπο που μας ενώνει, ένα κοινό στόχο που μας χαλυβδώνει, ένα βασικό στόχο που απαιτεί ενότητα και πάλη για να κατακτήσουμε την Εθνική Ανεξαρτησία και την απαλλαγή μας από κάθε είδους δεσμά που μας καταδικάζουν και εμποδίζουν την ελεύθερή μας ανάπτυξη σε όλους τους τομείς της εθνικής ζωής.” ενώ στην συνέχεια αναφέρει αναλυτικά το περιεχόμενο δράσης που εδώ μόνο συνοψίζομε με την σειρά που το αναφέρει ο Μίκης:
    Οργανώσεις σε όλη τη χώρα, πυκνό πρόγραμμα συγκεντρώσεων, Ανυπακοή, έντυπα, αφίσες, διαφώτιση των πολιτών, δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, ούτε μία οικογένεια να πεινάσει.
    Υπεράσπιση κάθε πολίτη, κάθε θύμα της κυβερνητικής βίας.
    Υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου της χώρας, δίκτυο για τη διαφώτιση της διεθνούς κοινής γνώμης
    Συνεργασία με όσους πολιτικούς δεν έχουν συμβιβαστεί, τους «αγανακτισμένους πολίτες, τους ακτιβιστές, τους ανθρώπους του Πνεύματος και της Τέχνης, τους εργαζόμενους, τους νέους.
    Η Ελλάδα του Αγώνα μπορεί να βγει από τη σημερινή της απομόνωση και να ξαναγίνει για όλη την καθηλωμένη Ευρώπη εστία έμπνευσης, Πολιτισμού και νέων οραματισμών. Στηλίτευση με κάθε τρόπο κάθε αντιλαϊκής απόφασης και ενέργειας της κυβέρνησης αλλά και όσων την στηρίζουν. Τέλος να εργαστούμε συστηματικά για να βγάλουμε το Λαό στους δρόμους και θα προσπαθήσουμε να οργανώσουμε ιδιαίτερα μεγάλες εκδηλώσεις παντού.
Με την παρούσα ανάλυση και πρόταση μας επιδιώκουμε να συμβάλουμε στην στρατηγική για την επίτευξη του στόχου της ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. Η πρότασή μας ανατρέπει την μέχρι τώρα αντίληψηπερί Μετώπων και Συνεργασιών ωςμιας συνένωσης με αμοιβαίους ιδεολογικούς και πολιτικούς συμβιβασμούςπου από μόνοι τους έχουν το σπέρμα της αστάθειας και διάσπασης. Αντίθετα, προτείνομε συγκρότηση Μετώπου αποκλειστικά για την επίτευξη κοινού στόχου που στην περίπτωση μας είναι η ανατροπή της υποτέλειας και η απελευθέρωση της χώρας από τα δεσμά των χρεοκρατών με διατήρηση όμως της αυτοτέλειας και των διαφορετικών ιδεολογικών πεποιθήσεων της κάθε συνιστώσας του Μετώπου,
Επιδιώκουμε επίσης να αντιμετωπίσουμε τα επικοινωνιακά προβλήματα που έχουν οι νέες πολιτικές κινήσεις και είναι κυρίως οι επιφυλάξεις των ψηφοφόρων-πολιτών που συνήθως έχουν να κάνουν με:
-Ονόματα κορυφής γενικά προβαλλόμενα ως αρχηγών του όποιου νέου κόμματος ή κίνησης.
-Εκλογικές συμφωνίες κορυφής και εκλογικά προγράμματα διαμορφωμένα χωρίς την συμμετοχή των εκλογέων.
-Την διαδικασία που προβλέπει το σημερινό Σύνταγμα για αναθεώρηση του Συντάγματος,αφού εμπλέκει σε αυτές το σημερινό απαράδεκτο πολιτικό προσωπικό που το έχει τόσο παραβιάσει με αυθαίρετες ερμηνείες και ενέργειες , επιφύλαξη στην οποία απαντάει η ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. με τους βασικούς της στόχους όπως παρακάτω προτείνονται.
-Επιφυλάξεις κατά τις οποίες το ισχύον σήμερα Σύνταγμα αντιπροσωπευτικής Δημοκρατίας (Ρεπούμπλικας) δεν μπορεί να παρέχει αληθινή Δημοκρατία και Λαική Κυριαρχία , αφού δεν εμπεριέχει στοιχεία άμεσης Δημοκρατίας.
Για να προσεγγίσει τις παραπάνω επιδιώξεις πολιτικές και επικοινωνιακές ένα τέτοιο Μέτωπο Ελληνικής Λαικής Δημοκρατικής Αντίστασης θα πρέπει κατά προτεραιότητα να εξασφαλίσει:
-Την Προβολή ως πρώτης προτεραιότητας της ανάγκης ανατροπής του επικυρίαρχου σήμερα πολιτικού συστήματος μέσω νέου Συντάγματος , και της μέγιστης δυνατής ενότητας του λαού για τον σκοπό αυτό .
-Την αποφυγή, σε αυτήν την φάση, οι διάφορες συνιστώσες του Μετώπου να προτείνουν στον Λαό λεπτομερειακά εκλογικά προγράμματα διότι αυτά θα δημιουργήσουν ανεπίκαιρες αντιπαλότητες μεταξύ των διάφορων πολιτικών χώρων που θα θελήσουν να ενταχθούν στο Μέτωπο.Έτσι στην πρώτη αυτή κυβέρνηση δεν θα χρειάζεται να συμφωνούν όλες οισυνιστώσες σε πολιτικές τετραετίας,και έτσι θα αποφευχθούν διασπάσεις και τριβές. Στις επόμενες μετά ελεύθερες εκλογές , με βάση το νέο δημοκρατικό σύνταγμα όπως θα έχει αποφασιστεί, το Μέτωπο δεν θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης, οπότε οι διάφορες παρατάξεις θα έχουν όλη την δυνατότητα ανεξάρτητης ανάπτυξης των προγραμμάτων τους και υποβολής τους στην κρίση του Λαού.
-Την προεκλογική εξαγγελία τώρα, ότι με την εκλογική επικράτηση του Μετώπου δεν θα ακολουθηθεί κατά γράμμα η επιταγή για την αλλαγή του σημερινού διάτρητου πλέον Συντάγματος και ότι ηεπόμενη Βουλή θα ειναι "επαναστατικά"κατ' ευθείαν “Συντακτική Εθνοσυνέλευση”.Αυτή η προεκλογική εξαγγελία του Μετώπουθα ενθουσιάσει τον Ελληνικό λαό , θα τον πείσει ότι κανείς πλέον δεν θα οικειοποιείται τους αγώνες του για ίδιον όφελος αφού αυτός θα αναδεικνύει μέσω των εκλογών τους ανακλητούς εκπροσώπους του. Θα τον κάνει έτσι να συμμετέχει δυναμικά στις εκλογές και όχι να απέχει. Εκτιμούμε ότι με τιςπαραπάνω προυποθέσεις το προτεινόμενο Μέτωπο Ελληνικής Λαικής Δημοκρατικής Αντίστασης, ή ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α., θα διεκδικήσειστις εκλογές πιθανότατα την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος .
-Έτσι:
ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΔΡΑΣΗ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΗΘΙΚΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΡΙΖΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ οι διάφορες κινήσεις και παρατάξεις που έχουνδημιουργηθεί τελευταία και οι ανεξάρτητοι πολίτες που το επιθυμούν να συστρατευθούν στο ενιαίο Μέτωπο Ελληνικής Λαικής Δημοκρατικής Αντίστασης ( ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.)που να συμμετάσχει στις επόμενες εκλογές,με σκοπό κυβέρνηση ορισμένου έργου και προκαθορισμένου χρόνου . Το έργο και οι σκοποί αυτής κυβέρνησης να αποτελέσει το περιεχόμενο σύγκλισης και συμφωνίας των Κινήσεων και Κινημάτων που θα συνδιαμορφώσουν την ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.γιά το οποίο περιεχόμενο καταθέτουμε τις εξής προτάσεις :
-σύνταξη και ψήφιση νέου Συντάγματος,
-άμεση κατάργηση της κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων,
-άρνηση του χρέους ως επαχθούς και ενεργοποίηση της Ε.Λ.Ε.
-ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ,
-διεκδίκηση των Γερμανικών οφειλών και αποζημιώσεων .
-Έναρξη και εξασφάλιση διαδικασίας απόδοσης ευθυνών στους ένοχους για την απεμπόληση της εθνικής Κυριαρχίας , την πολιτική διαφθορά και την υπερχρέωση της χώρας.
-Εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος
ΤοΜέτωπο μοναδική δέσμευση και μοναδικό σκοπό θα έχει, αφού λάβει την Λαική εντολή, να σχηματίσει ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΗ Κυβέρνηση και Συντακτική Εθνοσυνέλευση που θα συντάξει και θα θέσει σε δημοψήφισμα νέο Σύνταγμα αμεσοδημοκρατικό , παρόμοιο με άλλα σύγχρονα άλλων αναπτυγμένων χωρών όπως π.χ. της Ελβετίας Καποδιστριακής έμπνευσης. Στην συνέχεια θα οργανώσει ελεύθερο Δημοκρατικό Διάλογο για την ανάδειξη νέων πολιτικών παρατάξεων και προσώπων και να προκηρύξει εκλογές για την εκλογή νέας Κυβέρνησης και Βουλής-Δήμου σύμφωνα με το νέο Σύνταγμα.
Στο Μέτωπο θα έχουν θέση όλοι οι πολίτες,όλων των πολιτικών αποχρώσεων. Μόνη προυπόθεση συμμετοχής μιας παράταξης,κόμματος, κινήματος , κίνησης η ανεξάρτητουπολίτη θα είναι η αποδοχή των βασικών σκοπών της ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. όπως παραπάνω αναφέρθηκαν.
Την ανακοίνωση του και πρόσκληση συμμετοχής σε αυτό θα μπορούσαν να κάνουν προσωπικότητες μεγάλης λαικής απήχησης, όπως ο Μίκης, που θα μπορούσαν ακόμα να προσκαλέσουν σε άμεση υποβολή υποψηφιοτήτων για μιαεπιτροπή εκλογικής εκπροσώπησης που να ψηφιστεί κατά την σύσταση του Μετώπου με τους κανόνες της άμεσης δημοκρατίας σε πανελλήνια ηλεκτρονική ψηφοφορία.Μοναδική αρμοδιότητα της επιτροπής αυτής θα είναι ο Συντονισμός του Μετώπου για την προεκλογική του προετοιμασία και η τυπική επιβεβαίωση της αποδοχής από τους συμμετέχοντεςστο Μέτωπο των παραπάνω βασικών αρχών και στόχων του. Με τέτοιας μορφής διαδικασίες συγκρότησης και συμμετοχής στο Μέτωπο ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α. οι πολίτες θα έχουν επαρκή κατά την γνώμημας κίνητρα για να άρουν τις επιφυλάξεις που έχουν σήμερα γενικά για τα κόμματα και να ανταποκριθούν μαζικά στην Πολιτική και Εκλογική μας πρόταση .
Επίλογος:Το Μέτωπο Ελληνικής Λαικής Δημοκρατικής Αντίστασης όπως παραπάνωπροτείνεται θα είναι σημείο αναφοράς,μια σιγουριά προοπτικής για την εκλογικήαναμέτρηση. Μια προοπτική για εμψύχωση του αγώνα για ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΛΑΪΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ, ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, ένας στόχος που μπορεί να δώσει στους ψηφοφόρους προοπτική, ελπίδα, να ενώσει και να πείσει τον Λαό να ψηφίσει ένα εκλογικό σχήμα που δεν θα είναι κομματικό αλλά γνήσια απελευθερωτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου