Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - Του Χρήστου Ανδρέου


Μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων Ελλήνων οι οποίοι και παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι από τις τηλεοράσεις τους τις πολιτικές εξελίξεις, παίχτηκε χτες η χειρότερη θεατρική παράσταση στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Είναι απορίας άξιο το πώς μέσα σε 2-3 μέρες τα 2 μεγάλα κόμματα εξουσίας εναρμονίστηκαν πλήρως μεταξύ τους, κατέληξαν σε συμφωνία και τα ΄΄βρήκαν΄΄ προκειμένου να σχηματίσουν από κοινού κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας - συνεννόησης - σωτηρίας. Είναι επίσης απορίας άξιο το πόσο ξαφνικά οι βουλευτές και τα στελέχη των 2 μεγάλων κομμάτων εξουσίας μέσα σε λίγες μόνο ώρες, απ' τις μεγάλες αντιπαραθέσεις και τις σφοδρές συγκρούσεις των προηγούμενων μηνών στα τηλεοπτικά παράθυρα, πέρασαν στην άλλη όχθη της ανταλλαγής εκατέρωθεν εγκωμίων και θαυμασμού ο ένας προς τον άλλον, πλημμυρίζοντας την ατμόσφαιρα με μια διάχυτη αίσθηση ολοκληρωτικής συναίνεσης. Σαν ένα μαγικό ραβδάκι να τους άλλαξε όλους ξαφνικά και σαν ένα κουρδιστήρι να τους κούρδισε όλους ταυτόχρονα στον νέο τους ρόλο.


Τα πράγματα δυστυχώς δεν είναι τόσο ρόδινα.
Το πάζλ του σχεδίου του πολιτικού συστήματος σε συνεργασία με τους Ευρωπαίους και την τρόικα συμπληρώνεται εύκολα αρκεί κανείς να κοιτάξει βαθιά μέσα στα γεγονότα των προηγούμενων εβδομάδων.

Η αντίδραση και αντίσταση του λαού προς την εξουσία, το πολιτικό σύστημα και τις κυβερνητικές αποφάσεις το προηγούμενο διάστημα φάνηκε να εντείνεται, να κορυφώνεται και να γίνεται πιο ισχυρή και πιο αποφασιστική, ικανή να τρομοκρατήσει και να ταρακουνήσει ολόκληρο το πολιτικό, οικονομικό, επιχειρηματικό και τραπεζικό κατεστημένο της χώρας, όπως επίσης και το Ευρωπαϊκό. Μπροστά σε αυτήν την λαϊκή αντίδραση και ΄΄απειλή΄ δεν αρκούσαν παρά μερικές μόνο ώρες ώστε σύσσωμο το πολιτικό σύστημα να συσπειρωθεί για να σώσει το τομάρι του.

Έξυπνο το σχέδιό τους: Θα κυβερνήσουμε μαζί και θα πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει μαζί και μάλιστα γρήγορα, έχοντας πλέον μεγαλύτερη λαϊκή βάση απ' το 15% που είχε το ΠΑΣΟΚ μόνο του το προηγούμενο διάστημα. Θα φέρουμε σε πέρας γρήγορα γρήγορα την βρώμικη δουλειά με την νέα κατοχική δανειακή σύμβαση, πάντα με πρόσχημα την απειλή της άμεσης χρεοκοπίας σε περίπτωση που η συμφωνία χαλάσει η δεν περάσει... Θα απολύσουμε μαζί τους παραπανίσιους 150.000 δημόσιους υπαλλήλους ώστε το πολιτικό κόστος να διαχυθεί σε 3-4 κόμματα (τα κόμματα των προθύμων) και όχι μόνο σε ένα.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο φιάσκο της μεταπολίτευσης, για την μεγαλύτερη υποκρισία και απάτη που θα μπορούσαν να σκεφτούν οι πιο κυνικοί και ξεδιάντροποι πολιτικάντηδες που είχαμε την ατυχία να μας διοικούν και να ορίζουν της τύχες της πατρίδας μας. 

Πλέον οι ευθύνες της επερχόμενης καταστροφής από πλευράς των 2 μεγάλων κομμάτων εξουσίας είναι ισόποσες, δεδομένης της στροφής 180 μοιρών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία μέσα σε λίγες μέρες και ώρες γκρέμισε το αντιμνημονιακό προφίλ που πολύ προσεκτικά αλλά και υποκριτικά έχτιζε τον προηγούμενο 1,5 χρόνο και δήλωσε ότι τελικώς θα ψηφίσει την νέα δανειακή σύμβαση. Οι μάσκες λοιπόν για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έπεσαν οριστικά.

Αν ο ενωμένος λαός δεν αποφασίσει άμεσα να σταματήσει και να ακυρώσει στην πράξη το αρρωστημένο και σατανικό σχέδιό τους, τότε στο άμεσο μέλλον θα παρθούν τα αγριότερα και πιο δυσβάσταχτα μέτρα που έχουν παρθεί ποτέ από κυβέρνηση τον αιώνα που πέρασε αλλά και τον αιώνα που διανύουμε. Μοναδική σωτήρια λύση για την πατρίδα και καθήκον του Ελληνικού λαού είναι να συνεχίσει να συσπειρώνεται ώστε να δημιουργήσει και να γιγαντώσει ΤΩΡΑ το αντιμνημονιακό παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης ενάντια στο σάπιο και ένοχο πολιτικό κατεστημένο και ενάντια στις προδοτικές και ένοχες αποφάσεις του.

Το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών - Σπίθα και ο ιδρυτής του Μίκης Θεοδωράκης, είναι οι μόνοι που μπορούν να εμπνεύσουν τον λαό και να εγγυηθούν το ξεκίνημα μιας τέτοιας νικηφόρας αντεπίθεσης του λαού με σκοπό την τελική σύγκρουση μαζί τους, σύγκρουση η οποία και θα καθαρίσει τον τόπο και την πατρίδα μας από την κόπρο του Αυγείου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου