Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

ΟΙ ΜΕΡΛΙΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ - του Σάκη Κουβάτσου

alt
Από τον περασμένο Μάιο ο Ολι Ρεν είχε θέσει ανοιχτά το θέμα της δημιουργίας ενός μεγάλου συνασπισμού - grand coalition - όπως είχε χαρακτηριστικά αναφέρει. Τότε αυτή η απαίτηση της τρόικας είχε φανεί εξωφρενική. 


Μόλις λίγες βδομάδες πριν οι πολιτικοί αναλυτές δύσκολα θα μπορούσαν να επιχειρηματολογήσουν για την πιθανότητα υποχώρησης Σαμαρά και την πλήρη ένταξη της Νέας Δημοκρατίας στο «μνημονιακό μέτωπο».

Οι μάγοι όμως  της Νέας Τάξης δεν έχουν δυσκολευτεί ποτέ με τα εξαπτέρυγα του δικομματισμού σε καμία χώρα. Έχουν αποδείξει σε πάρα πολλές περιπτώσεις ότι βγάζουν τους λαγούς από τα καπέλα τους μόλις η στιγμή το απαιτήσει. 

Η αντίδραση του ελληνικού λαού την 28η Οκτωβρίου έδειξε σε όλο τον κόσμο ότι οι στόχοι  του συστήματος  της Νέας Τάξης  για την Ελλάδα  βρίσκονταν σε κίνδυνο. 
Τα σχέδια από τους μάγους του χρηματοπιστωτικού συστήματος  στήθηκαν γρήγορα. Η παράσταση περιελάμβανε απειλή πραξικοπήματος, δημοψήφισμα, αναστολή της 6ης δόσης, απειλές για μη καταβολή μισθών και συντάξεων και αμέτρητα παπαγαλάκια στις τηλεοράσεις να τραγουδούν για την ανάγκη ενότητας του πολιτικού κατεστημένου. 

Ο κ. Σαμαράς ανέκρουσε πρίμα μέσα σε λίγες μόνο ώρες συμφωνώντας να διαβιβαστεί η εξουσία  σε μία κυβέρνηση ανδρείκελων που θα έχουν ως στόχο να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα από την βουλή με τις ψήφους των κομμάτων του συστήματος.  

Οι δύο στόχοι των μάγων είχαν επιτευχθεί! Ο πρώτος ήταν ο λαός να φύγει από τις πλατείες και να καθηλωθεί στους δέκτες της τηλεόρασης παρακολουθώντας τα σενάρια τρόμου που του ανέπτυσσαν οι πουλημένοι κονδυλοφόροι των ΜΜΕ. 
Ο δεύτερος ήταν να περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα και η παραχώρηση της Εθνικής κυριαρχίας σε συνδυασμό με το ξεπούλημα της περιουσίας του Δημοσίου.

Οι λέξεις στο θέατρο αυτό έχουν χάσει το νόημά τους. Υπέρτατος στόχος κράζουν τα κοράκια της δημοσιογραφίας είναι η συνεργασία των κομμάτων για να μην χαθεί η χώρα. 
Αποκρύπτουν όμως ότι η συνεργασία αυτή δεν θα σώσει αλλά θα καταστρέψει την Ελλάδα γιατί θα υλοποιήσει μια πολιτική που θα απολύσει εργαζόμενους από το δημόσιο, θα μειώσει μισθούς και συντάξεις και θα «στεγνώσει» ακόμη περισσότερο την αγορά  από ρευστό, καταστρέφοντας την μεσαία τάξη, ανεβάζοντας  την ανεργία σε αριθμούς ρεκόρ. Παράλληλα αυτή η εθελόδουλη πολιτική θέτει σε κίνδυνο την πατρίδα μας γιατί ανοίγει την όρεξη για να αρπάξουν οι δανειστές έναντι πινακίου φακής τον ορυκτό και ενεργειακό πλούτο της χώρας, ενώ οι απειλές για τον εδαφικό διαμελισμό της  πληθαίνουν. 

Το πρώτο ερώτημα που τίθεται είναι πως θα μπορέσει μια κυβέρνηση ανδρεικέλων να περάσει τα σκληρότερα μέτρα στην ιστορία της χώρας; Πως ελπίζουν ότι θα κρατήσουν υπνωτισμένους τους Έλληνες προκειμένου να κάτσουν άπραγοι να βλέπουν τους τοκογλύφους δανειστές να ξεσκίζουν τις σάρκες τους; Μέχρι στιγμής χρησιμοποιούν το ΣΟΚ και ΔΕΟΣ. Τον φόβο και τους μηχανισμούς καταστολής. 

Το δεύτερο ερώτημα είναι  πως θα τολμήσουν να πάνε σε εκλογές με ένα λαό έξαλλο με τα μέτρα που θα έχουν παρθεί σε βάρος του; Τι διλήμματα θα ανακαλύψουν για να τον ξεγελάσουν;  Το πιθανότερο είναι να μεταθέτουν με διάφορα προσχήματα την ημέρα των εκλογών. Μόνο αν οι σφυγμομετρήσεις τους δείξουν ότι θα κερδίσουν θα προχωρήσουν σε εκλογές. Η συνταγματική εκτροπή είναι ένα γεγονός για το οποίο αδιαφορούν. Εδώ και πολύ καιρό η λαϊκή κυριαρχία, όπως την περιγράφει το Σύνταγμα της χώρας έχει παραβιασθεί ανελέητα. 

Ποια είναι η λύση για τη χώρα μας; Είμαστε καταδικασμένοι στην ήττα όπως μας λένε; Δεν υπάρχει διέξοδος από τον εφιάλτη αυτό; Τι είμαστε ως λαός έτοιμοι να ξεπουλήσουμε για να σώσουμε ένα εισόδημα πείνας τις επόμενες δεκαετίες; Οι δανειστές μας απαιτούν τον απόλυτο εξευτελισμό των Ελλήνων. Μας ζητούν να αποποιηθούμε τα ιερά και τα όσια του τόπου μας. 

Σε μία ομιλία ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος είχε απαντήσει σε ένα σχετικό ερώτημα. « Όταν κοιμόμαστε και βλέπουμε ένα φρικτό εφιάλτη, ξυπνάμε κάθιδροι για να ξεφύγουμε από τη φρίκη του ονείρου. Οι Έλληνες σήμερα  ζουν ένα εφιάλτη καθημερινά. Δεν πιστεύουν ότι αυτή η λαίλαπα ήρθε να καταστρέψει τη ζωή τους. Αρνούνται να το αποδεχτούν  και κοιμούνται στον καναπέ τους για να γλιτώσουν από αυτόν. Η κατάσταση αυτή όμως θα αλλάξει. Δεν ξέρουμε πότε, αλλά είναι βέβαιο ότι θα γίνει!»

Και πράγματι, αυτή η αλλαγή φάνηκε την ημέρα της 28ης Οκτωβρίου. Την ημέρα που ο Ελληνικός λαός είπε ΟΧΙ στο σύστημα. Τώρα το σύστημα αντεπιτίθεται και κάνει μια σκληρή προσπάθεια να  καθηλώσει  τον λαό και πάλι μέσα στον φόβο και την ανασφάλεια. Δεν θα το πετύχουν όμως. Δεν πρέπει να το πετύχουν για το καλό της πατρίδας μας. 

Η απάντηση στην επίθεση που δέχεται η πατρίδα μας βρίσκεται στην συγκρότηση του πιο μεγάλου και ισχυρού αντιμνημονιακού - αντικαθεστωτικού μετώπου που μπορούν να συγκροτήσουν οι έλληνες σήμερα. Αυτό στο οποίο μας έχει καλέσει να συγκροτήσουμε ο Μίκης Θεοδωράκης. Ένα μέτωπο που θα απεγκλωβίσει τα εκατομμύρια των ελλήνων που είχαν υπνωτίσει μέσα στις γραμμές τους τα κόμματα του δικομματισμού αλλά και του δίπολου. 

Για να συγκροτηθεί το μέτωπο αυτό σήμερα απαιτείται η εγρήγορση όλων των ελλήνων τώρα. Στο «μνημονιακό» μέτωπο των δυνάμεων του συστήματος πρέπει να αντιταχθούν  οι έλληνες μέσα από το παλλαϊκό μέτωπο αντίστασης. Η  ενότητα αυτή πρέπει να είναι αρραγής. Απόψεις που διασπούν αυτό το μέτωπο μέσα από θεωρίες του δίπολου στην ελληνική κοινωνία, αντικειμενικά εξυπηρετούν το σύστημα. Ιδιαίτερα το κομμουνιστικό κόμμα οφείλει να θυμηθεί ότι σε δύσκολους καιρούς, ακόμη και μέσα από τις φυλακές οι κομμουνιστές φώναξαν ΝΑΙ στην ενότητα του λαού και ΟΧΙ στον άξονα του φασισμού. 

Οι εργαζόμενοι οφείλουν να ξεπεράσουν στην πράξη πολιτικές που φέρνουν τη διάσπαση. Πρέπει να αναγκάσουν αν χρειαστεί τις ηγεσίες τους, να αποδεχτούν την ενότητα στην πάλη για να μην περάσει το 2ο μνημόνιο. Οι ταμπέλες των κομμάτων δεν θα δώσουν λύση. Αντίθετα θα σπρώξει ξανά στις αγκάλες του δικομματισμού ανθρώπους που δεν θα βλέπουν άλλη λύση. Το σύστημα τρίβει τα χέρια του βλέποντας τις σκόρπιες  αντιδράσεις του λαού μας. 

Την νίκη θα την δώσει μόνο ένα κίνημα που θα αγκαλιάσει όλους τους έλληνες ανεξάρτητα από τις προηγούμενες πολιτικές τους πεποιθήσεις, οι οποίοι αναγνωρίζουν ότι η πατρίδα βρίσκεται σε κίνδυνο γιατί βρισκόμαστε κάτω από  μία οικονομική κατοχή που μας καταστρέφει και μας μετατρέπει σε προτεκτοράτο. 

Αυτό το μέτωπο είναι υποχρέωση του κάθε έλληνα πατριώτη να το κτίσει. Σήμερα, που μπορούμε ακόμη να σηκώσουμε το ανάστημα μας, γιατί αύριο θα είμαστε γονατιστοί και θα 'ναι δυσκολότερα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου