Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

Κανένας μόνος του στην κρίση


Το «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ)» είναι πια γεγονός μετά από την επίπονη προσπάθεια δύο μηνών και τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μαζί με μία ευαισθητοποιημένη ομάδα εθελοντών πολιτών.


Αποτελεί πλέον γεγονός για την πόλη το κοινωνικό ιατρείο. Τα εγκαίνια του, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στον ανακαινισμένο χώρο που παραχώρησε ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης μέσα στην πρώην αμερικάνικη βάση (στα γραφεία της Κοινωνικής Υπηρεσίας του πρώην δήμου Ελληνικού).
Πολύς κόσμος ξεναγήθηκε στα ιατρεία του από τους εθελοντές και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του. Κατόπιν, παρακολούθησε ένα σύντομο βίντεο για το Ιατρείο και στη συνέχεια τις σύντομες ομιλίες του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Μέριμνας Γιάννη Μαραγκού, και του καρδιολόγου Γιώργου Βήχα οι οποίοι επιπλέον απάντησαν σε ερωτήσεις των παρευρισκομένων.
Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης, Χρήστος Κορτζίδης και η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου. Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ελληνικού – Αργυρούπολης, Κοροβέσης Τάκης, Γεωργακάκη Ροδή, Μπούκας Βασίλης, ο αντιδήμαρχος Αλίμου Κονδύλης Ανδρέας και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ελληνικού – Αργυρούπολης, Κωνσταντινίδου Τότα, Ράϊκου Ζωή, Πολυχρονίδη Αλεξάνδρα, Κοντογιώργος Ανδρέας, Μωϋσίδης Αντώνης, Βλάχος Χρήστος, Βάσσιος Βασίλης, Πασβαντίδης Χάρης, Αράπογλου Γεώργιος και η δημοτική σύμβουλος Γλυφάδας, Καρατσιόλη Άντζελα, μέλη του Π.Σ. του Κ.Α.Π. και πολλοί Σπιθιστές από όλες τις Σπίθες των Νοτίων Προαστίων
Το «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού» θα προσφέρει δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική και φαρμακευτική περίθαλψη σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες με ελάχιστους ή μηδαμινούς οικονομικούς πόρους που κατοικούν στα όρια των Δήμων Ελληνικού-Αργυρούπολης, Γλυφάδας, Αλίμου και Αγίου Δημητρίου και στερούνται κοινωνικής ασφάλισης. Οι ασθενείς θα πρέπει να απευθύνονται στις Κοινωνικές Υπηρεσίες των δήμων τους, ώστε να λαμβάνουν το απαραίτητο πιστοποιητικό για την εξέτασή τους.
Είναι στελεχωμένο με εθελοντές φαρμακοποιούς, γιατρούς, εναλλακτικούς θεραπευτές, διαφόρων ειδικοτήτων όπως, Παθολόγοι, Καρδιολόγοι, Παιδίατροι, Ψυχολόγοι, Ρεφλεξολόγοι, Ομοιοπαθητικοί, Βελονιστές κ.α. Ωστόσο, υπάρχει ακόμη ανάγκη για περισσότερους εθελοντές. Οι πολίτες μπορούν επίσης να προσφέρουν φάρμακα που δεν χρησιμοποιούν για το Κοινωνικό Φαρμακείο.
Οι γιατροί που ήδη έχουν στελεχώσει το ΜΚΙΕ είναι οι εξής:
ΒΗΧΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Καρδιολόγος
ΘΕΟΛΟΓΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ – Παιδίατρος
ΠΑΠΑΔΑΚΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ – Ορθοπεδικός
ΜΠΑΔΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΚΗΣ – Ορθοπεδικός
ΚΩΣΤΑΡΙΔΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ – Παιδίατρος
ΔΑΣΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ – Πνευμονολόγος
ΣΤΑΜΑΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ – Ορθοπεδικός
ΚΟΝΔΥΛΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ – Ουρολόγος
ΔΟΥΡΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – Παιδίατρος
ΠΛΕΥΡΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ – Γυναικολόγος
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΗΛΙΑΣ – ΩΡΛ
ΒΙΛΑΝΑΚΗΣ ΜΙΛΤΟΣ – Οπτομετρητής
ΜΑΡΑΓΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ – Οδοντίατρος
ΡΩΤΑ ΜΑΡΙΑ – Ψυχολόγος
Πληροφορίες: Κοινωνική Υπηρεσία Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης 210-9961-973
ή στο κινητό τηλέφωνο 6972-892-181
ή μπείτε και στο blog  http://mki-ellinikou.bloqspot.com/

ΠΗΓΗ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου