Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2011

Να γενικευτούν οι ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ, αυτή είναι η λύση !

Giorgos Vamvakousis
του Γιώργου Βαμβακούση
    Μια πρόταση σε διαβούλευση για να έχομε πιθανότητες, σε προσεχή εκλογική αναμέτρηση, να μπορέσομε να απελευθερώσομε την χώρα και τον λαό από τα δεσμά των Χρεοκρατών.
    Μια πρόταση που θα ενώσει τους πολίτες από την βάση, χωρίς να περιμένομε π.χ. ο Τσίπρας να τα βρει με τον Κουβέλη και την Παπαρήγα ! Θα μπορούσε ήδη από τώρα το κίνημα ανοικτών λαικών συνελεύσεων σε όλους τους δήμους και κοινότητες να εφαρμόσουν την άμεση Δημοκρατία, να εκλέξουν αντιπροσώπους π.χ. 100 ή 200 για κάθε από τους 53 νομούς και στην συνέχεια με κλήρωση μεταξύ αυτών τηρούμενης μιας πληθυσμιακής ανά εκλογική περιφέρεια αναλογίας, να ορισθούν 500 υποψήφιοι ενός "Ενιαίου Εκλογικού Μετώπου Πολιτών" για όλη την επικράτεια που θα πάρει μέρος στις εκλογές. Έτσι δεν θα χρεαστεί κανένα από τα υπάρχοντα σχήματα. Να γίνει ενοποίηση από την βάση.Ο Λαός δεν χρειάζεται επί πλέον εκπαίδευση για να συμμετέχει. Οι σημερινοί πολιτικοί την χρειάζονται και μάλιστα σε σωφρονιστήριο για νοητικά καθυστερημένους.
    Αν έτσι αποφασιστεί, θα μπορούσαν στο πανεθνικό κάλεσμα να μπουν μπροστά και με ανιδιοτέλεια γνωστά ονόματα γενικής αποδοχής όπως ενδεικτικά, ο Μανώλης Γλέζος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Βασίλης Μαρκεζίνης και άλλοι.
    Και μόνη η δυνατότητα έκφρασης μέσα από αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες πιστεύω ότι θα αρκέσει για την πατριωτική αφύπνιση των πολιτών. Οι πολιτικές διαδικασίες με βάση το σημερινό Σύνταγμα το οποίο είναι ψευτοδημοκρατικό αφού αναδεικνύει ένα πρωθυπουργό-δικτάκτορα, υπο- και επι-βάλλουν την πεποίθηση στους πολίτες ότι δεν υπάρχει ελπίδα συμμετοχής τους σε οποιαδήποτε απόφαση. Έτσι το ένστικτο της αυτοσυντήρησης τους οδηγεί στην ανομία και την διαφθορά ως μοναδικό μέσο αμύνης και επιβίωσης. Όσοι πηγαίνομε σε λαικές συνελεύσεις στους διάφορους δήμους διαπιστώνομε ότι αναδεικνύονται αβίαστα απλοί άνθρωποι - αστέρια. Πάω συχνά και στην Ηλιούπολη και στην Αργυρούπολη και τριγύρω. Στην Γλυφάδα και στην Βούλα μπουκάρουνε στα επίσημα Δημοτικά συμβούλια και επιβάλλουν αποφάσεις ! Όσο δε αφορά στην επαρχία διαπιστώνω ότι εκεί έχει λιγότερους ανθρώπους από ό,τι στην Αθήνα φοβισμένους με σκυμμένο το κεφάλι. Πρέπει συζητηθεί το θέμα στις λαικές συνελεύσεις και να επιχειρηθεί άμεσα πύκνωση τους. Ένας συντονισμός μόνο χρειάζεται για να ανατραπεί η οικονομική χούντα του τραπεζίτη. Καπελώματα δεν περνούν πλέον ! Να αναγγελθεί ευρύτατα η σύσταση ενός “Ενιαίου Εκλογικού Μετώπου Πολιτών” και ό,τι όσοι δεν συμμετέχουν δεν θα εκπροσωπηθούν. Συμμετέχοντας δε, ότι θα είναι πιθανόν να κληρωθούν και ως υποψήφιοι βουλευτές.
 • Προτείνεται η αποφυγή, σε αυτήν την φάση, οι διάφορες συνιστώσες του Μετώπου να προτείνουν στον Λαό λεπτομερειακά εκλογικά προγράμματα 4ετίας διότι αυτά θα δημιουργήσουν ανεπίκαιρες αντιπαλότητες μεταξύ των διάφορων πολιτικών χώρων που θα θελήσουν να ενταχθούν στο Μέτωπο. Έτσι στην πρώτη αυτή κυβέρνηση δεν θα χρειάζεται να συμφωνούν όλες οι συνιστώσες σε πολιτικές τετραετίας, και έτσι θα αποφευχθούν διασπάσεις και τριβές. Στις επόμενες μετά ελεύθερες εκλογές , με βάση το νέο δημοκρατικό σύνταγμα όπως θα έχει αποφασιστεί, το Μέτωπο δεν θα έχει πλέον λόγο ύπαρξης, οπότε οι διάφορες παρατάξεις θα έχουν όλη την δυνατότητα ανεξάρτητης ανάπτυξης των προγραμμάτων τους 4ετίας και υποβολής τους στην κρίση του Λαού.
    Παράλληλα θα πρέπει να γίνει προεκλογική εξαγγελία τώρα, ότι με την εκλογική επικράτηση του Μετώπου δεν θα ακολουθηθεί κατά γράμμα η επιταγή για την αλλαγή του σημερινού διάτρητου πλέον Συντάγματος και ότι η επόμενη Βουλή θα ειναι "επαναστατικά"κατ' ευθείαν “Συντακτική Εθνοσυνέλευση”. Αυτό και μόνο θα ενθουσιάσει τον Ελληνικό λαό , θα τον πείσει ότι κανείς πλέον δεν θα οικειοποιείται τους αγώνες του για ίδιον όφελος αφού αυτός θα αναδεικνύει μέσω των εκλογών τους ανακλητούς εκπροσώπους του. Θα τον κάνει έτσι να συμμετέχει δυναμικά στις εκλογές και όχι να απέχει. Εκτιμούμε ότι με τιςπαραπάνω προυποθέσεις το προτεινόμενο Μέτωπο θα διεκδικήσειστις με καλή πιθανότατα την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.
Γιώργος Βαμβακούσης
Dr Engr

4 σχόλια:

 1. http://kapagriniou.wordpress.com/2011/12/29/να-γενικευτούν-οι-ανοικτεσ-συνελευσε/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Παράλληλα ένα δίκτυο εναλλακτικής οικονομίας, πιστεύομε ότι θα βοηθούσε στην πύκνωση της συμμετοχής στις λαικές συνελεύσεις. Πιθανόν μάλιστα τα δίκτυα εναλλακτικής οικονομίας να μπορούσαν να γίνουν παράλληλα και φορείς άσκησης αμεσοδημοκρατικών διαδικασιών.
  Θα μας ενδιέφερε η συνεργασία σας και/ή η ανταλλαγή απόψεων σχετικά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Για όσους προβληματίζονται για μια ευρύτερη λαική κινητοποίηση για την απελευθέρωση της χώρας από τον οικονομικό δεσποτισμό και την οικονομική βαρβαρότητα.
  Σαν μέλος της ΟΜΑΔΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ της νεοσυσταθείσας Επιτροπής Νομού της Κ.Α.Π. Μίκης Θεοδωράκης, θα μας ενδιέφερε μια επικοινωνία με όλες τις Ανοιχτές Λαικές Συνελεύσεις στην Αττική, όπως και με όλες τις συλλογικότητες, κινήσεις και κινήματα.
  Σκοπός μας είναι η δημιουργία ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης και απελευθέρωσης της χώρας με βάση την διακήρυξη για την Ελληνική Δημοκρατική Αντίσταση ή σε συντομία ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.
  Στον σύνδεσμο http://www.spitha-kap.gr/el/​articles/?nid=1852 υπάρχει η διατύπωση του καλέσματος του Μίκη Θεοδωράκη ενώ στον
  http://​spithaagonasel.blogspot.com/​2011/12/blog-post_25.html
  μια πρόταση της Σπίθας μου Αγώνα Ελληνικού για την στρατηγική πραγματοποίησης της ιδέας αμεσοδημοκρατικά μέσω των Λαικών Συνελεύσεων ώστε να υπάρχει και εκλογική προοπτική.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Προς το δημοβουλιο πολιτων! Στοκχολμη 2012-01-09
  Ευχαριστω το δημοβουλιο πολιτων για την επιστολη της 6ης Δεκεμβριου που αφορα τις Κοινοτητες Αμεσης ΔΡΑσης!
  Σας παρακαλω επιτρεψτε μου να συνδραμω με εποικοδομητικη κριτικη.
  Απο οτι βλεπω, η φιλοσοφια του δημοβουλιου ειναι η ζωντανη πατροπαραδοτη επικοινωνια και δραση.
  Ζουμε στην εποχη της παγκοσμιοποιησης και η πληροφορικη επιστημη ειναι παρουσα και εξελισσεται ραγδαια. Η αντιπροσωπευτικη δημοκρατια, ο καπιταλισμος και η οικονομια της αγορας ειναι ετοιμοθανατα συστηματα.
  Το μελλον ανοικει στην υλικη ισοτητα και στη αμεσα δημοκρατικη ηλεκτρονικη νομοκρατια οπου οι αμεσα δημοκρατικοι νομοι κυριαρχουν τα παντα και τους παντες !
  Η προγνωση μου ειναι οτι το δημοβουλιο για να επιτυχη και για να αποκτηση πολλους ενθουσιωδεις οπαδους, πρεπει να τα κανη πρωτιστως ολα στο διαδυκτιο και να ειναι βασισμενο 100% στο διαδυκτιο.
  Οι ζωντανες συνελευσεις να μην ειναι συχνες, να ειναι ατυπες και δευτερευουσες.
  Η πυραμιδικη οικοδομη του κινηματος και οι αντιπροσωπευτικοι δημοβουλευτες ειναι λαθος.
  Σε ολες τις βασικες προτασεις, τους διαλογους επι των βασικων προτασεων και σε ολες τις βασικες αποφασεις θα πρεπει ολα τα μελη που θελουν να λαβαινουν μερος !
  Μονον τα ζωα χρειαζονται οδηγους (τσοπανηδες). Μπορουν να ερωτουνται εμπειρογνωμονες αλλα τα μελη θα παιρνουν τις αποφασεις !
  Υποθετω οτι η πλειοψηφια των μελων ειναι οποφοιτοι γυμνασιου η αντιστοιχου και δεν πρεπει να υποτιματε η ικανοτητα τους !
  Βαλτε ολα τα θεματα της ηγεσιας του δημοβουλιου στο διαδυκτιο για διαλογο και τις αποφασεις σε ηλεκτρονικο δημοψηφισμα! Αρχηγοι και αντιπροσωποι δεν χρειαζονται!
  Τις ηλεκτρονικα τεκμηριωμενες αποφασεις μπορει καθε μελος να αντιπροσωπευση εξω απο το κινημα ! Οι πολιτες εχουν ολη την κυριαρχια !
  Εγω και ολοι δεν ανεχομαστε να αποφασιζουν αλλοι για αυτα που μπορουμε να αποφασιζουμε μονοι μας και να ψηφιζουμε τους νομους που εμεις οι ιδιοι προτεινουμε !
  Ευχαριστω για ενα σχολιο !
  Fred Blomson
  www.enomokratia.wordpress.com, ( e-nomokratia, αμεσα δημοκρατικη νομοκρατια ).
  www.1billionhungry.org, ( Ενα δισεκατομμυριο συνανθρωποι μας λιμοκτονουν ).
  www.world-wide-democracy.net, (Worldwide direct democracy movement).
  www.dimopolis.gr

  ΑπάντησηΔιαγραφή