Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης:ΚΡΙΜΑ...


Όταν στα 1973 έγραφα ένα άρθρο με τίτλο «Το κόμμα και η ιδεολογία. Κίνημα μαζών: πολιτική επανάσταση - σοσιαλιστική αλλαγή» (Το Χρέος, τόμος Β΄, σελ. 761), δεν φανταζόμουν ότι μετά από τέσσερις σχεδόν δεκαετίες, η κατάσταση στο ελληνικό μαζικό προοδευτικό κίνημα θα ήταν ίδια. Θα πρέπει μόνο να αντικαταστήσουμε τη λέξη «Δικτατορία» με τη λέξη «Τρόικα».

ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΚΑΘΑΡΑ ΠΡΟΣΩΠΑ - του Γιώργου Αλαϊάδη


Αίμα παντού,

Αίμα στα πεζοδρόμια, αίμα στις πέτρες, αίμα στα ξύλα, αίμα στα κοντάρια, αίμα στα κλομπ και αίμα και στα χέρια της κυβέρνησης.

EYΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ - Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου


Το τελευταίο "παραμύθι" που μας προτείνουν τα μέσα της διαπλοκής και το "κόμμα του μνημονίου" είναι ότι την αποκλειστική ευθύνη για την εξελισσόμενη καταστροφή της χώρας την έχει η ελληνική κυβέρνηση και οι "χειρισμοί" της, όχι δηλαδή η συμμαχία διεθνών υπερτραπεζών, Γερμανίας και ΕΕ που επετέθη στη χώρα, επιβάλλοντας τελικά τη "συνταγή" του Μνημονίου, του Μεσοπρόθεσμου, της 21ης Ιουλίου και εκβιάζοντας τώρα για την τήρησή τους. Με άλλα λόγια, υποστηρίζουν, θα μπορούσε να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα χειριζόταν καλύτερα το θέμα του μνημονίου και θα είχε καλύτερα αποτελέσματα. To προσόν αυτού του "παραμυθιού", που, όπως και τα υπόλοιπα, στηρίζεται σε μια δόση αλήθειας για να υποστηρίξει ένα μεγάλο ψέμμα, είναι ότι απομακρύνει την ανάγκη να εξετασθεί η ουσία της πολιτικής που ασκείται στην Ελλάδα από τον Μάιο του 2010 και την οποία υποστήριξε με φανατισμό ένα ολόκληρο φάσμα πολιτικών, οικονομικών, εκδοτικών δυνάμεων, σχεδόν το σύνολο της ιθύνουσας τάξης της χώρας. Στην πραγματικότητα επιχειρείται να συσκοτισθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα και να ενταθεί η σύγχυση που, αναπόφευκτα και σχεδιασμένα, συνοδεύει ένα πρόγραμμα καταστροφής του ελληνικού λαού, της ελληνικής κοινωνίας και του ελληνικού έθνους.

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:Η προκλητική κυβερνητική αναλγησία μετρά τον πρώτο νεκρό διαδηλωτή


Η προκλητική κυβερνητική αναλγησία μετρά τον πρώτο νεκρό διαδηλωτή.

Η καλυπτόμενη κάτω από τον μανδύα της Δημοκρατίας επαίσχυντη και ένοχη για την καταστροφική πτώχευση Ολιγαρχία έχει γυρίσει το ρολόι της ιστορίας πίσω στην δεκαετία του ΄60.

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Ευρώ, δραχμή και "κομμουνισμός": Από τον 'Αρη Βελουχιώτη στο Μνημόνιο Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου


Παραδοσιακά, οι καλύτεροι «δείκτες», «βαρόμετρα» επικείμενης ρήξης στην Ελλάδα είναι ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη και το ΚΚΕ. Με το ανατριχιαστικό, ιστορικό «ανάγνωσμα» για το Μνημόνιο, που δημοσίευσε το «Βήμα», αφενός παίρνει τις αποστάσεις του από την πολιτική αυτή, που υποστήριξε φανατικά μέχρι πρότινος, αφετέρου γράφει εκ των προτέρων τον «επικήδειο» του Γιώργου Παπανδρέου.

MΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣΣυνέντευξη στην Πόλυ Κρημνιώτη

* Το φανταζόσασταν ότι στα 86 χρόνια σας θα χρειαζόταν να ετοιμαστείτε πάλι για πόλεμο;

Δεν σκέφτομαι τον εαυτό μου. Εκείνο που με απασχολεί, με προβληματίζει και με στεναχωρεί είναι το γεγονός ότι ο ελληνικός λαός σχεδόν στο σύνολό του γνωρίζει πια πολύ καλά τους εχθρούς του και είναι έτοιμος να τους πολεμήσει, όμως βρίσκεται σε αδυναμία να το κάνει, γιατί δεν υπάρχει η ηγετική δύναμη που θα τον οδηγήσει στον νέο αγώνα του. Σκόρπιες φωνές υπάρχουν, από δω και από κει, όμως δεν αρκούν. Γιατί ο λαός, πολύ σωστά, εκτιμά ότι βρίσκεται μπροστά σε ένα πρόβλημα ιστορικού μεγέθους. Και δεν πρόκειται να εμπιστευτεί παρά μόνο όταν πειστεί ότι υπάρχει η ανάλογη ηγεσία και οργάνωση με την ανάλογη δύναμη και σοβαρότητα, με το ανάλογο κύρος, θέληση, ικανότητα και αποφασιστικότητα για να αναλάβει αυτόν τον καινούργο αγώνα που η σημασία του μπορεί να συγκριθεί μόνο με κείνον της γερμανικής κατοχής.

ΕΛΛΗΝΙΚΟ: ΚΑΖΙΝΟ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ‘Η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ; Του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗ*
elliniko_1
Το Σάββατο (15/10) το βράδυ όσοι κι όσες έσπευσαν στοΚΤΕΟ Ελληνικού (εφάπτεται με την πάνω πλευρά του χώρου του πρώην αεροδρομίου) βρέθηκαν αντιμέτωποι με το θέαμα και την οσμή των σκουπιδιών που είχαν εναποθέσει στο χώρο τα μισθωμένα από την Περιφέρεια απορριμματοφόρα.

Έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες για το Ελληνικό


 Μειωμένες τιμές στις αποκρατικοποιήσεις
Έχουν επιταχυνθεί οι διαδικασίες με την εγκατάσταση χρηματοοικονομικών «αυτή την εβδομάδα θα ανακοινωθούν και οι νομικοί σύμβουλοι και πιστεύω ότι μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινωθούν και οι τεχνικοί σύμβουλοι όσον αφορά στο real estate. Αυτό σημαίνει ότι ολοκληρώνεται 100% η τεχνική ομάδα που οδηγεί το project» είπε για ότι αφορά στο Ελληνικό ο αρμόδιος γραμματέας Γ. Χριστοδουλάκης.

ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ του ΚΩΣΤΑ ΔΟΥΚΑ


 alt
ΦΙΛΕ,
Ολόκληρη η Ελλάδα έχει γίνει παράνομα 2 Ανώνυμες Εταιρείες. Η μια είναι η Ελληνικό ΑΕ, για το πρώην αεροδρόμιο, και η άλλη η Ταμείο Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ για ΟΛΗ την Ελλάδα.

Mίκης Θεοδωράκης:"Ή τώρα ή ποτέ! Σήμερα είναι ήδη αργά"

alt

Όσο πολύτιμα είναι το οξυγόνο και το νερό για τη ζωή άλλο τόσο πολύτιμες για την ανθρώπινη κοινωνία είναι η Ελευθερία και η Δημοκρατία.
-Στην περίπτωση που μια πράξη της Εξουσίας θίγει τον Λαό, η απάντηση του Λαού -απολύτως νόμιμη- είναι η ανυπακοή.
-Από αυτό το μέρος που έχει μάλιστα και το συμβολικό όνομα «ΕΛΛΗΝΙΚΟ», υπολογίζουν να ξεκινήσει το ξεπούλημα της χώρας μας.
-Το ερώτημα είναι «Είστε έτοιμοι να υπερασπίσετε ως το τέλος αυτή τη γη που σας ανήκει;» Κατά τη γνώμη μου ένας τρόπος υπάρχει : η κατάληψη
 και να φτιάξετε μια σκηνή και για μένα, να ρθω κι εγώ να μένω εδώ μαζί σας.

ΤΟ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ΤΟΥ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ

 Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου


«Ετοιμάζομαι ψυχολογικά για τη μάχη. Τα πόδια μου δεν με κρατάνε,  αλλά θα είμαι μπροστά στο αναπηρικό καροτσάκι!!!» O συνθέτης της Ρωμιοσύνης, ο  Mίκης Θεοδωράκης με πάθος έφηβου μπαίνει  μπροστάρης στη μάχη για το Ελληνικό μιλώντας για την εξωφρενική έλλειψη πράσινου στα Νότια προάστια,  κάνει έκκληση στον κόσμο να αντιδράσει πριν να είναι αργά, και προτρέπει τους καλλιτέχνες να αφυπνιστούν λέγοντας  «Κι εγώ καλλιτέχνης είμαι...»

ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΠΙΘΑ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ!

 
Μια νέα Σπίθα γεννήθηκε! Η Σπίθα Αγώνα Ελληνικού. Αποφασισμένη να παλαίψει με όλες τις δυνάμεις της για την προστασία των χώρων του πρώην αεροδρομίου και την παράδοση αυτών των χώρων ως Μητροπολιτικού  Πάρκου Ελληνικού, στις επόμενες γενιές της πατρίδας.