Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2011

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

από τον  Γιώργο Βαμβακούση
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ:.......Υπ' αυτές τις πραγματικά δραματικές συνθήκες, απευθύνεται ύστατη έκκληση προς τις εφεδρείες της ελληνικής κοινωνίας, τους διακεκριμένους ανεξάρτητους πολίτες, που δεν υπήρξαν παράγοντες ή συνοδοιπόροι αυτής της κατάντιας και που διαθέτουν τις ικανότητες για την ζητούμενη αναζωογόνηση της Ελλάδας. Καλούνται να συμπαραταχθούν για τη δημιουργία της ηγετικής ομάδας ενός παλλαϊκού πατριωτικού μετώπου, που θα ορθώσει το ανάστημά του στον τελευταίο γύρο τού (χαμένου, όπως πιστεύουν όλοι) αγώνα και θα βρεί (στα νάματα της ψυχής της Ελλάδας) τη δύναμη να δώσει ένα νικηφόρο χτύπημα, ρίχνοντας τόν (φαινομενικά αήτητο) αντίπαλό του, νοκ-άουτ.
spitha-kap.gr

Μια πρόταση μου σε διαβούλευση για να έχομε πιθανότητες, σε προσεχή εκλογική αναμέτρηση, να μπορέσομε να απελευθερώσομε την χώρα και τον λαό από τα δεσμά των Χρεοκρατών. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τυχόν σχόλια σας. 

Σχετικά με τις προσεχείς εκλογές, για να είναι δυνατόν να ανατραπεί το σημερινό σάπιο πολιτικό σύστημα.

ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ 

Πρέπει να αντιμετωπίσομε τις Επιφυλάξεις των ψηφοφόρων σήμερα που συνήθως έχουν να κάνουν με: 

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2011

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ 2011 ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΛΕΓΕΣΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΑΣΟΣ ΛΕΙΒΑΔΙΤΗΣ


Γ.Κασιμάτης:: Το Δημοψήφισμα είναι Αντίστοιχο Εκείνου που έγινε επι Δικτατορίας

kasimatis

Ο διακεκριμένος συνταγματολόγος, Γιώργος Κασιμάτης, παραχώρησε συνέντευξη στον ΣΚΑΙ 92,6 και την εκπομπή «11 και συνεχίζουμε» με τους δημοσιογράφους Άκη Ρούσσο και Έφη Κεραμιδιώτη.

ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: Ε Π Ι Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο Σ !
Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν:
  • Είτε ο Γιώργος Παπανδρέου τα έχει εντελώς χαμένα προκειμένου να κρατηθεί στην καρέκλα του Πρωθυπουργού και φέρεται σαν ταύρος εν υαλοπωλείω προκαλώντας διεθνή κρίση με κύριο θύμα την ίδια την χώρα του.
  • Είτε περιβάλλεται από άγνωστους σε μας διεθνείς συμβούλους, που αποβλέπουν στην κρίση των χρηματιστηρίων προκειμένου να αποκομίσουν τεράστια οικονομικά οφέλη αποδιοργανώνοντας το πολιτικό μας σύστημα και μηδενίζοντας το όποιο διεθνές κύρος είχε απομείνει για τη χώρα μας.

Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2011

ΛΑΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

ΣΠΙΘΑ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
Συναγωνίστριες, -στές,
παρακαλούνται οι εκπρόσωποι των σπιθών να ενημερώσουν τα μέλη τους για τη δημιουργία του "λαϊκού φροντιστηρίου".

Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2011

Μίκης Θεοδωράκης:Υποκριτική η προαναγγελία δημοψηφίσματος

Θεοδωράκης: Υποκριτικό το εύρημα του δημοψηφίσματος

Υποκριτική χαρακτηρίζει ο Μίκης Θεοδωράκης την προαναγγελία δημοψηφίσματος για την τελευταία δανειακή σύμβαση, καθώς όπως επισημαίνει, ο λαός καλείται να εκφραστεί προ τετελεσμένων γεγονότων και κάτω από συνθήκες εκβιασμού.

Δευτέρα, 31 Οκτωβρίου 2011

ΛΑΜΠΡΑΚΗΔΕΣ ΚΑΙ ΣΠΙΘΙΣΤΕΣ: ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟ ΣΤΗ ΣΠΙΘΑ…- του Χρήστου Σωτηρόπουλου


Το 1963, ένας θάνατος, αυτός του Γρηγόρη Λαμπράκη, στάθηκε αφορμή για να ιδρύσει ο Μίκης Θεοδωράκης τομεγαλειώδες Κίνημα, Δημοκρατική Κίνηση Νέων Γρηγόρης Λαμπράκης, μετέπειτα Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη (ΔΝΛ). Το 2010, ξανά ο Μίκης Θεοδωράκης, με αφορμή την αποφυγή ενός ακόμη θανάτου, αυτού της Ελλάδας, ίδρυσε το Κίνημα Ανεξάρτητων Πολιτών με συμβολικό όνομα Σπίθα. Έμβλημα των “Λαμπράκηδων”, ο Κεραυνός (Ζ), ενώ των Σπιθιστών, η Φλόγα. Δύο κινήματα με διαφορά 47 χρόνων και με κοινό παρανομαστή τον μεγαλύτερο Έλληνα, Μίκη Θεοδωράκη…

«ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΩΝ ΝΑΙ ΣΤΟ ΟΧΙ ΤΩΝ ΓΕΝΝΑΙΩΝ» Του Μ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΤο Οχι του 1940 είναι μία από τις ιερότερες παρακαταθήκες του ελληνικού έθνους. Ένα ιδεώδες που θα πρέπει να το σεβόμαστε, όχι μόνο με γιορτές και παράτες, αλλά με την καθημερινή μας στάση και συμπεριφορά και που κυρίως θα πρέπει να το σέβεται και να το τιμά με τη στάση της και κάθε της πράξη η εξουσία. Το Οχι είναι κανόνας ζωής για τους κοινούς θνητούς και μέτρο αξίας και εντιμότητας για τους αξιωματούχους. Κυρίως όταν πρόκειται για θέματα και περιπτώσεις που αφορούν την τιμή και τα συμφέροντα του λαού.

Κυριακή, 30 Οκτωβρίου 2011

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΟΧΙ, ΕΓΙΝΑΝ ΕΝΑ - του Όθωνα Ιακωβίδη


Το πρώτο βροντερό ΟΧΙ του Θεσσαλονικιώτικου λαού ενάντια στην εγκληματική πολιτική  ηγεσία , ανάγκασε τα ανδρείκελα  της πολιτικής ολιγαρχίας, που είχαν λάβει την τιμητική θέση για τη μεγάλη παρέλαση της ηρωικής επετείου του ΟΧΙ στον Ιταλο/Γερμανικό Άξονα του Β'ΠΠ,  "να πάρουν των ομματιών τους" και να αποχωρήσουν "κακήν - κακώς" από τη θέση των "επισήμων".


Η ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ - της Ιωάννας Κολοβού


Η κοινωνική εξέγερση άρχισε. Ανήμερα  μιας μέρας βαριάς σαν Ιστορία. Γιατί ήταν η ίδια η σκιά της Ιστορίας που βάρυνε στις 28 του Οκτώβρη, πάνω στον λεηλατημένο σώμα της Ελλάδας.