Παρασκευή, 11 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - του Γιώργου ΚασιμάτηΕδώ και δυο χρόνια ο Ελληνικός Λαός ζει μια από τις πιο απάνθρωπες μορφές πολιτικής και οικονομικής βίας που ασκείται πάνω του και περνά μια από τις πιο επικίνδυνες για την υπόσταση της Ελλάδας στιγμές της νεότερης ιστορίας του.  

ΤΟ «ΚΟΥΡΕΜΑ» ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΤΗΣ 26ης ΟΤΩΒΡΙΟΥ - του Ανδρέα Τσιφτσιάν


Ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός


Η τελευταία δανειακή σύμβαση της 26ης Οκτωβρίου παρουσιάζεται ως το ελιξίριο της ζωής για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Σύσσωμα τα δύο μεγάλα κόμματα εξουσίας προτρέπουν στην ψήφισή της, η αναβολή της οποίας θα σήμαινε το τέλος της Ελλάδας. Για άλλη μια φορά ο ελληνικός λαός παρακολουθεί σαστισμένος, έντρομος και «έτοιμος» να δεχτεί το οτιδήποτε που θα τον φέρει ένα βήμα πιο μακριά από τον εφιάλτη της πτώχευσης. Είναι όμως έτσι τα πράγματα όπως παρουσιάζονται ή πρόκειται για μία ακόμη καλοστημένη απάτη  ή ένα μοιραίο λάθος των «σοφών» του ευρωπαϊκού κατεστημένου;

Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου 2011

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ» ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ .Σάββατο 12/11/11 ώρα 11 π.μ. στο Αʼ ΚΑΠΗ Αργυρούπολης - Ελληνικού (Αλεξιουπόλεως 27)


Έγινε το Σάββατο 05/11/11 η 2η συνάντηση της ομάδας «ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ».

ΟΙ ΜΕΡΛΙΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ - του Σάκη Κουβάτσου

alt
Από τον περασμένο Μάιο ο Ολι Ρεν είχε θέσει ανοιχτά το θέμα της δημιουργίας ενός μεγάλου συνασπισμού - grand coalition - όπως είχε χαρακτηριστικά αναφέρει. Τότε αυτή η απαίτηση της τρόικας είχε φανεί εξωφρενική. 


ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΤΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ - του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου


Toυλάχιστον ο γράφων έχει αποφύγει μέχρι τώρα την υιοθέτηση βαριών εκφράσεων, γιατί δεν πιστεύει σε αυτό το είδος πολιτικού λόγου. Αυτό που κυρίως έχει σημασία είναι ο ελληνικός λαός να αντιμετωπίσει την τραγωδία που τον πλήττει με το μυαλό του όσο γίνεται καθαρότερο. Οι αυτοκρατορίες, και αυτοκρατορία είναι αυτή που μας επιτίθεται, δεν αντιμετωπίζονται μόνο με την παλληκαριά, χρειάζεται και πολύ μυαλό. Πατριώτες είναι πολλοί που λένε π.χ. ΅επιστροφή στη δραχμή τώρα΅ ή ΅αποδέσμευση από την ΕΕ΅, μόνο που το επίπεδο της στρατηγικής σκέψης τους είναι στο επίπεδο εκείνων που έφτιαξαν ξύλινα τείχη γύρω από την Αθήνα και τους έκαψε μέσα ο Ξέρξης.

Α΄ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠ "ΣΠΙΘΑ"Καλούμε όλα τα μέλη των Σπιθών της Αττικής στην Α΄ Παναττική Συνάντηση του ΚΑΠ "ΣΠΙΘΑ"
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 (ώρα έναρξης: 10:00 π.μ.)
στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη (Τσαλδάρη 10, Νίκαια)

Μίκης Θεοδωράκης: Ξεπουλιόμαστε!

Θεοδωράκης: Ξεπουλιόμαστε!
Με την κυβέρνηση Τσολάκογλου παρομοίασε ο Μίκης Θεοδωράκης τη νέα μεταβατική κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, που είναι... «στα σκαριά».

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2011

Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου 2011

EΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ - Του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου


Την αίσθηση απίστευτου κυνισμού και πλήρους αποκοπής από την πραγματικότητα έδωσε το ελληνικό κοινοβούλιο στον αποσβολωμένο ελληνικό λαό, με τους πολιτικούς να επιχειρούν τα συνήθη παιχνιδάκια, εν μέσω μιας κοινωνίας έτοιμης να εκραγεί και μιας χώρας που απειλείται με κατάρρευση, ανεξάρτητα από το άγνωστο, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, αποτέλεσμα της ψηφοφορίας εμπιστοσύνης. Η Ελλάδα πλησιάζει στο σημείο που βρέθηκε η Πολωνία το 1939, απειλούμενη με σύνθλιψη  μεταξύ Γερμανίας και αγορών, Τουρκίας και Ισραήλ.

Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ - Του Χρήστου Ανδρέου


Μπροστά στα μάτια εκατομμυρίων Ελλήνων οι οποίοι και παρακολουθούσαν αποσβολωμένοι από τις τηλεοράσεις τους τις πολιτικές εξελίξεις, παίχτηκε χτες η χειρότερη θεατρική παράσταση στην ιστορία της μεταπολίτευσης. Είναι απορίας άξιο το πώς μέσα σε 2-3 μέρες τα 2 μεγάλα κόμματα εξουσίας εναρμονίστηκαν πλήρως μεταξύ τους, κατέληξαν σε συμφωνία και τα ΄΄βρήκαν΄΄ προκειμένου να σχηματίσουν από κοινού κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας - συνεννόησης - σωτηρίας. Είναι επίσης απορίας άξιο το πόσο ξαφνικά οι βουλευτές και τα στελέχη των 2 μεγάλων κομμάτων εξουσίας μέσα σε λίγες μόνο ώρες, απ' τις μεγάλες αντιπαραθέσεις και τις σφοδρές συγκρούσεις των προηγούμενων μηνών στα τηλεοπτικά παράθυρα, πέρασαν στην άλλη όχθη της ανταλλαγής εκατέρωθεν εγκωμίων και θαυμασμού ο ένας προς τον άλλον, πλημμυρίζοντας την ατμόσφαιρα με μια διάχυτη αίσθηση ολοκληρωτικής συναίνεσης. Σαν ένα μαγικό ραβδάκι να τους άλλαξε όλους ξαφνικά και σαν ένα κουρδιστήρι να τους κούρδισε όλους ταυτόχρονα στον νέο τους ρόλο.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ - του Γιώργου ΚασιμάτηΕδώ και δυο χρόνια ο Ελληνικός Λαός ζει μια από τις πιο απάνθρωπες μορφές πολιτικής και οικονομικής βίας που ασκείται πάνω του και περνά μια από τις πιο επικίνδυνες για την υπόσταση της Ελλάδας στιγμές της νεότερης ιστορίας του. 

Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011

KΥΒΕΡΝΗΣΗ/ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΕ, ΧΩΡΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΩΡΑ

Του Δημήτρη ΚωνσταντακόπουλουΚαι Σκύλλα και Χάρυβδη: από την οικονομική κρίση στις καταιγίδες της Μεσογείου

Το άρθρο που αναρτούμε στη συνέχεια παραδόθηκε στο περιοδικό Επίκαιρα στις 31.10 και δημοσιεύτηκε στις 3.11. Στο διάστημα που μεσολάβησε, μια καταιγίδα γεγονότων ενέτεινε τον προβληματισμό μας για το κατά πόσον, πίσω από την ελληνική κυβέρνηση, μπορεί να δρουν διεθνείς δυνάμεις οι οποίες απεργάζονται την κατάλυση της ελληνικής δημοκρατίας, συνιστούν απειλή για την εθνική ασφάλεια της χώρας και προκαλούν μοιραία βλάβη των εθνικών συμφερόντων του ελληνικού λαού. Η πολιτική στη Μεσόγειο μοιάζει να είναι τμήμα πολύ ευρύτερων σχεδίων. 

Κατάθεση προτάσεων μας για τον Κανονισμό Λειτουργίας της ΚΑΠ

ΣΠΙΘΑ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΣΠΙΘΑ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

               
ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΠΙΘΑΣ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤOY Κ.Α.Π.
α . γενικές παρατηρήσεις
Όπως και το προς συζήτηση κείμενο του Κανονισμού Λειτουργίας στην εισαγωγή του ανα-φέρει , πηγή κάθε εξουσίας πρέπει να είναι η βάση του Κινήματος , οι Σπίθες και αφού αυτές έχουν κατοχυρώσει στην λειτουργία τους την Άμεση Δημοκρατία , πηγή κάθε εξου-σίας πρέπει εν τέλει να είναι οι ανεξάρτητοι πολίτες μέλη του Κινήματός μας . Η επιδίωξη αυτή έχει να κάνει με την άσκηση της Λαικής Κυριαρχίας μέσα στην κ.α.π. με τρόπο τέ-τοιο ώστε να αποτελέσει το πρόπλασμα για την γενικευμένη εφαρμογή αυτής της οραμα-τικής μας επιδίωξης για ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία . Γι? αυτό η επιχειρούμενη πρακτική - οργανωτική εφαρμογή των παραπάνω Αρχών στον Κανονισμό Λειτουργίας θα πρέπει να ανταποκρίνεται στις βασικές ιδεολογικές και πολιτικές μας αφετηρίες για άμεση δημοκρατία και να απορρίπτει κάθε ενδεχόμενο πυραμιδικού σχηματισμού μια και αυτός οδηγεί νομοτελειακά σε αυθαίρετες γραφειοκρατικές εξουσίες .
Από τον τρόπο που προτείνεται για την συγκρότηση και λειτουργία των ενδιάμεσων οργά-νων του κινήματος , των Επιτροπών Δήμου η Νομού (ΕΠΙ.ΝΟ) μέσω των ανακλητών εκπροσώπων των Σπιθών , θεωρούμε ότι μπορούν να αποτελέσουν όργανα αξιόλογης πολι-τικής δράσης , ενώ ταυτόχρονα κατοχυρώνεται η διαρκής προς αυτές πρόσβαση της πολιτικής βούλησης της βάσης του κινήματος και η αμφίδρομη μεταξύ τους επικοινωνία .