Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΟ.ΣΥ ΤΟΥ Κ.Α.Π. ΓΙΑ ΤΟΥΣ 17 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΤο πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτών αφού έλαβε υπ' όψιν του ότι:
  1. Τα κόμματα τής αρχούσης τάξεως έχουν σύρει την Πατρίδα σιδηροδέσμια στα νύχια των διεθνών τοκογλύφων και των μονοπωλιακών συμφερόντων,

Κανένας μόνος του στην κρίση


Το «Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (ΜΚΙΕ)» είναι πια γεγονός μετά από την επίπονη προσπάθεια δύο μηνών και τις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης μαζί με μία ευαισθητοποιημένη ομάδα εθελοντών πολιτών.

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2011

Παναττική συνάντηση την Κυριακή 18/12 / 2011


ΣΠΙΘΑγωνιστές και ΣΠΙΘΑγωνίστριες

Η Παναττική ολομέλεια συνάντηση που αποφασίσαμε την ΤΕΤΑΡΤΗ παρουσία μελών από 11 ΣΠΙΘΕΣ της Αττικής θα γίνει

την Κυριακή 18 - 12 - 2011
στις 15 : 00΄ έως τις 19 : 15΄
στην αίθουσα
ΑΠΟΛΛΩΝΙΟ
7ης ΜΑΡΤΙΟΥ 1944 (ΠΡΩΗΝ ΚΟΝΔΥΛΗ 49 ) ΝΙΚΑΙΑ,
Tel: 210-4912900 210-4916424

ΒΑΡΥΤΑΤΕΣ ΣΚΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝ. ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΜΥΝΑΣ - τoυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου


Τα έθνη που ξεχνάνε την ιστορία τους καταδικάζονται να την ξαναυποστούν. Το αληθινό πρόγραμμα της ελληνικής στρατιωτικής δικτατορίας (1967-1974), αποκαλύφθηκε τον Ιούλιο του 1974. 'Hταν η διχοτόμηση και ο έλεγχος της Κύπρου (και της Κρήτης) από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, για να υποστηριχθούν τα σχέδια επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή που ήταν σε εξέλιξη ή εξυφαίνοντο τότε (όπως και σήμερα πολύ ευρύτερα και σημαντικότερα από τότε). Ελληνικός φασισμός, αντίστοιχος με τον γερμανικό του Χίτλερ, ή τον γαλλικό της Λεπέν, ούτε υπήρξε, ούτε υπάρχει. Στη χώρα μας, ο φασισμός ήταν και είναι απλή προέκταση ξένων δυνάμεων, συμφερόντων και υπηρεσιών.


ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Έκκληση για τρόφιμα από τους απεργούς του ALTER
Ὁ συναγωνιστής Στέλιος Διαναντῆς μεταφέροντας μήνυμα συμπαραστάσεως τοῦ Κινήματος Ανεξαρτήτων Πολιτῶν μᾶς πληροφόρησε ὅτι οἰ ἀπλήρωτοι ἐπὶ μῆνες ἀπεργοὶ τοῦ ALTER ἔχουν ἀνάγκη ἀπὸ τρόφιμα καὶ παιδικὰ παιγνίδια.
Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

Για να μην στερηθούν το γιατρό και τα φάρμακα οι συνάνθρωποί μας, Της Σμαράγδας Μιχαλιτσιάνου

Σμαράγδα Μιχαλιτσιάνου


Με πρωτοβουλία του γνωστού καρδιολόγου Γιώργου Βήχα και χάρη στις συντονισμένες ενέργειες του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης και μιας ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένης ομάδας εθελοντών εγκαινιάσθηκε σήμερα Πέμπτη  στις 8 μ.μ. το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (Πρώην Αμερικανική Βάση 200 μ. μετά την Τροχαία Ελληνικού).

Αύριο 16/12 στον ΑΝΤΕΝΝΑ ο Γραμματέας του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών ''Σπίθα'' Δημήτρης ΚωνσταντακόπουλοςΑύριο 16 - 12 - 2011 στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Αντ1 με τον Γιώργο Παπαδάκη θα είναι καλεσμένος ο Γραμματέας του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών ''Σπίθα'' Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος.

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΑΠ - του Άρη ΤσιούνηΈληξαν οι εργασίες του Πρώτου Συνεδρίου του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών, του Κινήματος που ίδρυσε ο Μίκης Θεοδωράκης.
Όσοι παρευρεθήκαμε, αισθανθήκαμε -πιστεύω- ότι κερδίσαμε κάτι περισσότερο από την οργανωτική και πολιτική εμπειρία της συμμετοχής.
Βρήκαμε φίλους και αδέλφια στο Συνέδριο αυτό!
Διαφωνήσαμε μεταξύ μας σε πολλά και μερικές φορές έντονα, μα τι να κάνουμε;
Είμαστε άνθρωποι ζωντανοί, δρώντα υποκείμενα. Δεν είμαστε κλώνοι...

Aνοιχτή Επιστολή του Γραμματέα του Κ.Α.Π πρός τις ΣπίθεςΠρος τα μέλη του ΚΑΠ
Aγαπητοί φίλοι και συναγωνιστές,
Κατά γενική ομολογία, το Συνέδριό μας στην Καβάλα ικανοποίησε τη μεγάλη πλειοψηφία των ίδιων των συνέδρων και του συνόλου των μελών των Σπιθών. Φυσικά, δεν ικανοποιήθηκαν όλοι, ορισμένοι ασφαλώς πικράθηκαν γιατί δεν επελέγησαν για τα αξιώματα που θεωρούσαν ικανούς τους εαυτούς τους, άλλοι για κάποιον άλλο λόγο. Φυσικό είναι, δεν υπάρχει κανένα ανθρώπινο έργο που να είναι τέλειο.

ΣΥΝΆΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΔΙΟΡΓΆΝΩΣΗ ΠΑΝΑΤΤΙΚΗΣ και συντονισμό

ΣΠΙΘΑ ΑΓΩΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Το κίνημά μας προχωράει ενωμένο και δυνατό μετά το συνέδριο που κάναμε και το πολιτικό συμβούλιο που εκλέξαμε .

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΑΤΡΕΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Σας καλούμε στα εγκαίνια του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού που θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, (δίπλα στο Ιατρείο, πρώην Αμερικανική Βάση) στις 15 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 20:00.

Φίλοι Ελληνικού, υπό ίδρυσηΦΙΛΟΙ,
Χθες ξεκίνησε η πρώτη ομάδα πρωτοβουλίας για διάχυση προς διαβούλευση του συνημμένου σχεδίου καταστατικού.
Πρόκειται για Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία (ΑΜΚΕ) λαϊκής βάσης.
Ούτε ΜΚΥΟ ούτε ΑΕ όπως διαδίδουν τα πρακτορεία των δωσίλογων για να αφήσουν το πεδίο ελεύθερο στα αφεντικά.
Για επόμενη συνάντηση προτείνεται η Δευτέρα 19/12/11 ώρα 19.00 στο Πολιτιστικό Ελληνικού.
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη ώστε να συγκληθεί άμεσα Γενική Συνέλευση και έναρξη του Αγώνα μέχρι τελικής πτώσης.
Των δωσίλογων.
Έχουμε ενσωματώσει αρκετά αμεσοδημοκρατικά στοιχεία.
Ο στόχος είναι η ΑΜΚΕ αυτή να αντιταχθεί στα σχέδια των δωσίλογων με ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ.
Δηλ με κατάληψη από πάρα πολλούς πολίτες και έναρξη εφαρμογής της μελέτης του ΕΜΠολυτεχνείου για Μητροπολιτικό Πάρκο αυτοχρηματοδοτούμενο.
Ήδη, πέραν του αυτοδιαχειριζόμενου αγρού, τα εγκαίνια του κοινωνικού Ιατρείου από πρωτοβουλία του Γ. Βήχα, είναι βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.
Θα ακολουθήσει συλλογική κουζίνα για ανέργους οικοδόμους κλπ.

Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2011

ΕΞΕΛΕΓΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΠ


Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011, στα γραφεία του Κινήματος Ανεξάρτητων Πολιτών στην Αθήνα συγκροτήθηκε σε σώμα το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος που προήλθε από τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στο Πανελλήνιο Συνέδριο στην Καβάλα.(2,3 και 4, 12-11)


Γραμματέας εξελέγη ο Δημήτρης Κωνσταντακόπουλος