Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Σοφία Σακοράφα: Αντιμνημονιακό μέτωπο με πρώτο στόχο εκλογέςΣε γιορτή ενότητας μετατράπηκε η χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας: Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων δεν “έπεφτε καρφίτσα” και σε μια ακόμη εκδήλωση ο κόσμος απλωνόταν μέχρι έξω. Τη μαζικότητα χαιρέτισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,που μόλις ανέβηκε στο βήμα διαπίστωσε ότι ο κόσμος που στρέφει αυτιά και μάτια προς την αριστερά συνεχώς αυξάνεται: “Δεν είμαστε πια μεταξύ συγγενών και φίλων, το ακροατήριο έχει διευρυνθεί και μαζί έχουν αυξηθεί και οι ευθύνες μας”.


Τη δημιουργία ενός ισχυρού πολιτικού μετώπου για την ανατροπή υπερασπίστηκε η ανεξάρτητη βουλευτής Σοφία Σακοράφα μιλώντας στην εκδήλωση, για την ανάγκη ριζοσπαστικής αλλαγής του πολιτικού συσχετισμού.
Έθεσε ως πρώτο στόχο τις εκλογές και χαρακτήρισε εναλλακτική λύση για την ανατροπή έναν νέο συνασπισμό εξουσίας που θα απαλλάξει τη χώρα από το Μνημόνιο, θα επαναδιαπραγματευθεί επιθετικά το χρέος, θα κοινωνικοποιήσει τον τραπεζικό τομέα, θα αναδιανείμει τον πλούτο και θα εφαρμόσει μια εναλλακτική αναπτυξιακή πολιτική.
Η Σ. Σακοράφα παρενέβη στη συζήτηση “ευρώ ή δραχμή” σημειώνοντας ότι είναι “κατά ένα μέρος δημιουργική, κατά ένα άλλο αποπροσανατολιστική” και τόνισε ότι “το νόμισμα από μόνο του είναι εργαλείο, δεν είναι ούτε η σωτηρία ούτε η κόλαση”. Άσκησε κριτική στις δυνάμεις της αριστεράς που “εμφανίζονται φοβικές και περιχαρακωμένες” αλλά και σε εκείνες που “φλερτάρουν με την κεντρική πολιτική σκηνή μέσα από συνεργασίες με το ΠΑΣΟΚ”. Και συνέχισε: “Με ποιο ΠΑΣΟΚ; Το ΠΑΣΟΚ της μνημονιακής βαρβαρότητας, της οικονομικής και κοινωνικής υποδούλωσης, των μηχανισμών που για να διασωθούν δηλώνουν εγκληματική άγνοια, το ΠΑΣΟΚ του οποίου η ίδια η βάση το εγκαταλείπει προδομένη και εξουθενωμένη;”.

Ο Αντώνης Νταβανέλος είπε ότι είναι τιμή του να μιλά αμέσως μετά τη Σοφία Σακοράφα, η οποία δήλωσε έγκαιρα, από την πρώτη στιγμή, την αντίθεσή της στο Μνημόνιο, αντιθέτως με τους υπουργούς που βγαίνουν σήμερα και κάνουν τους... αδιάβαστους. Την ικανοποίησή του από την προσέλευση του κόσμου εξέφρασε στην "Αυγή" ο γραμματέας της Πολιτικής Κίνησης του ΣΥΝ Νέας Ιωνίας Κοσμάς Ιωάννου, επισημαίνοντας το γεγονός ότι πολλούς, ίσως και τους περισσότερους, από όσους βρέθηκαν στο 1ο Λύκειο στα Πευκάκια ο κόσμος της ριζοσπαστικής αριστεράς δεν τους είχε ξανασυναντήσει. “Φαίνεται πως η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνένωση των αριστερών δυνάμεων έχει αποτέλεσμα” πρόσθεσε.
Αγωνιστικούς χαιρετισμούς απέστειλε ο δήμαρχος Νέας Ιωνίας Ηρακλής Γκότσης, που δεν μπόρεσε να παρευρεθεί καθώς απουσίαζε εκτός Αθηνών. Στο μήνυμά του ανέφερε πως ο λαός της Ν. Ιωνίας “περιμένει και στηρίζει” την προσπάθεια για συσπείρωση, κοινή δράση και εν τέλει ενότητα όλων των αριστερών, ριζοσπαστικών και προοδευτικών δυνάμεων και τόνισε ότι “η μεγάλη πλατιά συσπείρωση γύρω από ένα κοινό πρόγραμμα όχι μόνο είχε νικηφόρο αποτέλεσμα στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, αλλά βαθαίνει και πλαταίνει καθημερινά”. Κατέληξε δε υποστηρίζοντας ότι όσοι δεν ανταποκριθούν σε ένα μέτωπο αντίστασης, αλληλεγγύης, διεκδίκησης και αγώνα “θα έχουν ιστορική ευθύνη αυτές τις κρίσιμες ώρες”.
Ανάμεσα στους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στην εκδήλωση ήταν ο ανεξάρτητος βουλευτής Παν. Κουρουμπλής, οι αντιδήμαρχοι Ν. Ιωνίας Φ. ΤσοπάνογλουΓ. ΚολμανιώτηςΟ. ΚατημερτζήΜ. ΤσαούσηςΤ. Κωστάκης, ο Αλ. Μητρόπουλος, μέλος της Ενωτικής Κίνησης, και δεκάδες δημοτικοί σύμβουλοι της περιοχής


Διαβάστε στην ΑΥΓΗ τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα, και του Αντώνη Νταβανέλλου. 
*Τα δημοσιευόμενα άρθρα, δεν απηχούν πάντα τη σύμφωνη άποψη του ΚΑΠ-Σπίθα, αλλά αναρτώνται όσα η συντακτική επιτροπή βρίσκει ότι προσφέρονται για γόνιμο διάλογο και κριτική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου