Σάββατο, 28 Ιανουαρίου 2012

Το γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο για την ΕλλάδαΤον τελευταίο καιρό έχει κάνει την εμφάνισή του στο youtube το παρακάτω βίντεο και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα κατάφερε να κάνει το γύρο του κόσμου. Μέχρι την ώρα αυτής της δημοσίευσης πάνω από 370.000 άνθρωποι είδαν το συγκεκριμένο βίντεο και κάποιοι από αυτούς άφησαν και τα σχόλιά τους. 

Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012

Συγκινητική έκκληση των Ελληνοφώνων της Κάτω Ιταλίας προς το Ευρωκοινοβούλιο!


ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ
Εμείς, οι Έλληνες της Ιταλικής Καλαβρίας, που ήρθαμε εδώ από την Ελλλάδα πριν χιλιάδες χρόνια, απευθυνόμαστε σ’ Εσάς Ευρωπαίοι και Σας λέμε:
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Αν σήμερα η Ελλάδα είναι στο χείλος της αβύσσου, αυτό οφείλεται στο γεγονός πως στα εδάφη και τη θάλασσα ζουν σήμερα μόνον 10 εκατομμύρια Έλληνες και δεν κατορθώνουν να παράγουν τόσα όσα απαιτούν οι κανόνες της πλούσιας Ευρώπης.
Αυτοί είναι απόγονοι ενός πολιτισμού, του πιο πολύτιμου του κόσμου.
Ας βοηθήσουμε τους Έλληνες πριν...

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΟΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΗΚΕ ΤΟ 2011
Β΄ – ΠΩΣ ΑΦΕΛΛΗΝΙΖΕΤΑΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ
Ο ΑΠΟΙΚΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ «ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ» ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣτου Γιώργου Κασιμάτη, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών 


Στο προηγούμενο άρθρο μας («Επίκαιρα», τεύχος 117ο, 12-18/1/2012) είχαμε αναφερθεί στο ενδιαφέρον της Γερμανίας και των ΗΠΑ για την εκμετάλλευση της περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου, επισημαίνοντας ότι το ενδιαφέρον της πρώτης αποβλέπει στα οικονομικά οφέλη από τις «γερμανικές επενδύσεις» και στους στόχους επιβολής της στην Ευρώπη, ενώ το ενδιαφέρον των ΗΠΑ είναι κυρίως γεωπολιτικού χαρακτήρα. Πράγματι, φαίνεται πως οι πηγές του υποθαλάσσιου κυρίως πλούτου θα αφεθούν στο πεδίο της αμερικανικής επιρροής. Όσον αφορά στο γερμανικό ενδιαφέρον, προβάλλεται όχι προκλητικά, αλλά με τρόπο που να δημιουργεί φρούδες ελπίδες ανάκαμψης της οικονομίας μας.

"Ταξίδι στα Κύθηρα" απόψε στην Αργυρούπολη

"Αλλαγή προγράμματος" εκτάκτως απόψε στην Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης, λόγω του θανάτου του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Θα προβληθεί το "Ταξίδι στα Κύθηρα" (1984). Προλογίζει ο κριτικός κινηματογράφου  Κώστας Τερζής.

Σοφία Σακοράφα: Αντιμνημονιακό μέτωπο με πρώτο στόχο εκλογέςΣε γιορτή ενότητας μετατράπηκε η χθεσινή εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ Νέας Ιωνίας: Εκατοντάδες ήταν οι πολίτες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων δεν “έπεφτε καρφίτσα” και σε μια ακόμη εκδήλωση ο κόσμος απλωνόταν μέχρι έξω. Τη μαζικότητα χαιρέτισε ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας,που μόλις ανέβηκε στο βήμα διαπίστωσε ότι ο κόσμος που στρέφει αυτιά και μάτια προς την αριστερά συνεχώς αυξάνεται: “Δεν είμαστε πια μεταξύ συγγενών και φίλων, το ακροατήριο έχει διευρυνθεί και μαζί έχουν αυξηθεί και οι ευθύνες μας”.

ΤΑΜΕΙΟ Κ.Α.Π


Συναγωνιστές και Συναγωνίστριες,
Μετά από ψήφισμα του Πολιτικού Συμβουλίου, αποφασίσαμε να καταβάλλεται από τους Σπιθιστές σε μηνιαία βάση ένα ποσό για το κεντρικό ταμείο του Κινήματος. Παρακαλούνται οι Σπιθιστές που έχουν τη δυνατότητα, να συμμετέχουν με 2,5 ευρώ κατ' ελάχιστον το μήνα για το κεντρικό ταμείο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΠΙΘΑΣ 1ου ΔΙΑΜ. ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΘΗΝΑΣ


Η Σπίθα 1ου διαμερίσματος κέντρου Αθήνας, θα μοιράσει στον πεζόδρομο της Ερμού έντυπο ενημερωτικό υλικό που αφορά τις δράσεις και τις εκδηλώσεις που οργανώνει το Κ.Α.Π. τις προσεχείς εβδομάδες.

Πάνος Καμμένος: «Να πάψει η ομερτά της σιωπής»

Μικρογραφία
Σε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στο www.koutipandoras.gr ο ανεξάρτητος βουλευτής Πάνος Καμμένος μιλάει για αυτά που καταλογίζει το τελευταίο διάστημα μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook.

Τ’ είν’ η πατρίδα;Ληστέψανε ανενόχλητοι την Εθνική Πινακοθήκη. Κάψανε το ιστορικό κτήριο του Ακροπόλ Παλάς, απέναντι από το Αρχαιολογικό Μουσείο, αφού το είχαν λεηλατήσει ολοκληρωτικά. Μπορεί να ακούγεται υπερβολικό, αλλά εγώ διαισθάνομαι ομοιότητες με τη λεηλασία του μουσείου της Βαγδάτης. Η κλίμακα είναι διαφορετική, αλλά ο συμβολισμός συγγενής. Η μικρή ή μεγάλη λεηλασία είναι ένα σοβαρό δείγμα της γενικότερης κατάστασης στην οποία περιέρχεται μια χώρα. Δείχνει ότι η κοινωνία δεν είναι πια σε θέση να υπερασπιστεί αυτά που την συγκροτούν σε οντότητα. Είναι ευάλωτη και διαμπερής. Μπάτε σκύλοι…

Αυτό είναι το δεύτερο Μνημόνιο - Δέκα σελίδες τρόμου

Αυτό είναι το δεύτερο Μνημόνιο - Δέκα σελίδες κόλαφος!

Ένα δεκασέλιδο κείμενο γραμμένο στα Αγγλικά γεμάτο με νέα σκληρότερα μέτρα, τσεκούρι διαρκείας στις δαπάνες, απολύσεις, ιδιωτικοποιήσεις αλλά και αυξήσεις στις αντικειμενικές τιμές παρέδωσε χτες στους υπουργούς ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους.

Περιμένοντας τον Γιώργο για να (ξανα)στηρίξει Παπαδήμο!Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Τελικά, μόνο στην Ελλάδα μπορεί κανείς να λέει και να κάνει ό,τι θέλει χωρίς να πληρώνει ποτέ και για τίποτε.

Πέμπτη, 26 Ιανουαρίου 2012

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΟ ΙΡΑΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΑΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΤΑΒΑΡΑΘΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. 

ΩΡΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ


Η Κίνηση Ανεξάρτητων Πολιτών (Σπίθα) καταδικάζει την  κλιμάκωση των οικονομικών μέτρων κατά του Ιράν, κλιμάκωση που γρήγορα θα καταλήξει και σε στρατιωτική εμπλοκή, πιθανά και με πυρηνικά όπλα, με τεράστιο κίνδυνο για την ειρήνη στην περιοχή, αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΠΙ.ΝΟ. ΑΤΤΙΚΗΣΣΗΜΕΡΑ Πέμπτη !
Εκδήλωση της «κοπής πίτας» της ΕΠΙ.ΝΟ. Αττικής, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» του Δήμου Αιγάλεω, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 18:30.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΕΠΙ.ΝΟ. ΑΤΤΙΚΗΣ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΙΔΡΥΤΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΩΝ, ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ "ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΑΛΕΩ.

Για τη 1η Φλεβάρη

Αγαπητοί Συναγωνιστές,
Σας ενημερώνουμε ότι υλικό για την 1η Φλεβάρη θα υπάρχει μεθαύριο Παρασκευή 27/01/12 το απόγευμα στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος.

«Λάθη», «παράπλευρες απώλειες» και στην ουρά για ζαρζαβατικά

Κόλαφος για το πολιτικό σύστημα
 

της Σοφίας Βούλτεψη


Γροθιά στο στομάχι ήσαν οι χθεσινές εικόνες από την διανομή ζαρζαβατικών της θηβαϊκής γης στην Πλατεία Συντάγματος - την ώρα που πληθαίνουν και επαναβεβαιώνονται οι δηλώσεις αυτοκριτικής για την άκριτη και χωρίς διαπραγμάτευση είσοδο στον μηχανισμό στήριξης, που παρουσιάζονται ως... πολιτικά λάθη.

Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2012

Πέμπτο κόμμα το ΠΑΣΟΚ σε νέα δημοσκόπηση! -Μεγάλες αποκαλύψεις στα «Επίκαιρα»Μεγάλες αποκαλύψεις στα «Επίκαιρα»


Δημοσκόπηση της VPRC φέρνει το ΠΑΣΟΚ στην πέμπτη θέση, μετά από ΝΔ, ΔΗΜ.ΑΡ., ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑΤην πέμπτη θέση στην εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου καταλαμβάνει το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με την νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Vprc που δημοσιεύεται αναλυτικά στο αυριανό τεύχος του περιοδικού «Επίκαιρα».

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΕΠΙ.ΝΟ. ΑΤΤΙΚΗΣ


Αγαπητοί Συναγωνιστές
Σας ενημερώνουμε πως ης εκδήλωση για την κοπή της πίτας της ΕΠ.ΝΟ. Αττικής του Κ.Α.Π,θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο «Γιάννης Ρίτσος» του Δήμου Αιγάλεω, την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στις 18:30.


Σε αυτή την εκδήλωση, που πρακτικά γιορτάζουμε 1 χρόνο της Σπίθας, προσκλήθηκαν επίσημοι και αρκετοί φίλοι του κινήματός μας.

Συνέντευξη: Η Naomi Klein για την κυβέρνηση Παπαδήμου

Χαιρετισμός στον Θεόδωρο Αγγελόπουλο


goundouna_2
της Δήμητρας Γκουντούνα

Θα τον θυμάμαι  πάντα με σεβασμό. Σ΄ εκείνη την πρώτη χειραψία  στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης .Θα τον θυμάμαι στην ακτή των Καννών  και στον συγχρονισμό της αγωνίας μας για το μεγάλο βραβείο. Θα  τον θυμάμαι στα μεγάλα χτυπήματα κάτω από τη μέση όταν προσπαθούσε να βγάλει την Ελλάδα στις μεγάλες αίθουσες της Οικουμένης.

Κραυγή απόγνωσης με αιχμές από τον Άρειο Πάγο


Σχολιάζει ο Στρατηγός Δημήτρης Αλευρομάγειρος

Τελικά, οι μόνοι που δεν θέλουν να δουν το κατάντημα της χώρας μας είναι αυτοί που ορκίστηκαν στο Συνταγμα της ΕΛΛΆΔΑΣ να προστατέψουν  την Πατρίδα μας!

Οι «άσχετοι» και η ταμπακιέρα της ΕΛΣΤΑΤΓράφει η Σοφία Βούλτεψη
Προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι καταλήξαμε στον διεθνή οικονομικό έλεγχο και τελικά χρεοκοπήσαμε.


Αποδεικνύεται τώρα πως το κατεστημένο της πολιτικής και της ενημέρωσης θέλει να λέει και να ακούει μόνο αυτό που ο Τζορτζ Όργουελ στη «Φάρμα των ζώων» αποκαλούσε το «δεον να δημοσιοποιείται».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΟ ΓΙΟΥΧΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΣΗΜΙΤΗ ,ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Η ομιλία του Κώστα Σημίτη στο Ίδρυμα Heinrich Boll με θέμα: «Ελλάδα quo vadis;»"

Κυρίες και Κύριοι,

Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα να είμαι ο κύριος ομιλητής της σημερινής εκδήλωσης.  Δέχθηκα την πρόσκληση γιατί μας κατέχει όλους το συναίσθημα ότι είναι μια εποχή κρίσης και καθένας μας οφείλει να συμβάλει στην κατανόηση και επίλυση των προβλημάτων που ταλαιπωρούν την...


Νέος κύκλος υπογραφών για το «μοιραίο λάθος»! της Σοφίας ΒούλτεψηΤην ώρα που ο ένας υπουργός μετά τον άλλο δηλώνουν πως κλήθηκαν να αποδεχθούν και να εφαρμόσουν το Μνημόνιο χωρίς να το έχουν διαβάσει, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές πως η προσφυγή στον μηχανισμό της τρόικας δεν ήταν αναπόφευκτη (με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Σημίτη να μιλά για «μοιραίο λάθος»), την ώρα που βρισκόμαστε στο μέσο μιας ακόμη μεθόδευσης για αποσιώπηση του σκανδάλου με τα στατιστικά στοιχεία μέσω μιας ακόμη παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, επανέρχονται στο προσκήνιο οι «δηλώσεις νομιμοφροσύνης». 

Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012

Το Κουδούνι...

Μικρογραφία
Το Blog "Powerline" διοργάνωσε έναν διαγωνισμό με βραβείο 100.000 δολαρίων για οποιονδήποτε μπορέσει να παρουσιάσει με τον πιο αποτελεσματικό και δημιουργικό τρόπο την σημασία και το δράμα της οικονομικής κρίσης. Αυτό είναι το βίντεο που κέρδισε τον διαγωνισμό.

Ο εφαρμοστικός νόμος και το ΤΑΔΠ

Τι λέει επιτέλους αυτός ο εφαρμοστικός νόμος για το περιβόητο Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας. Είναι η όχι κρατικό και που πάνε τα λεφτά? 

Έτοιμο το 7o τεύχος της "αντι(Δρώ)"


ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ αντιΔΡΩ
Έτοιμο το 7o τεύχος της "αντι(Δρώ)"


Διαβάστε το εδώ: http://www.issuu.com/proothisikalesmatos/docs/antidro.vol.7

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ ΑΝΤΙ(ΔΡΩ)

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ
Γράφει ο ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΝΕΑΡΧΟΥ Πρέσβυς ε.τ.Αρχίζει σήμερα (Κυριακή) στην έπαυλη Green Tree, στα περίχωρα της Νέας Υόρκης, η νέα «Τριμερής» συνάντηση μεταξύ των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου και του Γ. Γραμματέα του ΟΗΕ. Η προηγούμενη συνάντηση απέβη άκαρπη, όπως, άλλωστε, αναμενόταν. Λογικά, δεν υπήρχε κανένας λόγος να συγκληθεί μια νέα «Τριμερής». Η Τουρκική πλευρά υπανεχώρησε και από προηγούμενες δεσμεύσεις της.

Μακελειό; Δεν μιλάνε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένουΓράφει η Σοφία ΒούλτεψηΔηλαδή, για να καταλάβουμε: Τι εννοεί ο κ. Λοβέρδος όταν λέει ότι θα γίνει «μακελειό» αν πειραχθεί ο Γ. Παπανδρέου που «πείραξε» τα στατιστικά στοιχεία του 2009; 

3 σημαντικές ομαδικές δραστηριότητες του Κινήματος


Αγαπητοί Συναγωνιστές
Σας υπενθυμίζουμε ότι το επόμενο δεκαήμερο είναι προγραμματισμένες τρεις σημαντικές ομαδικές δραστηριότητες του Κινήματος :

Η κορυφαία είναι αυτή της 1ης του Φλεβάρη στο ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης», όπου ο εμπνευστής και ιδρυτής του Κινήματός μας ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ θα ανακηρύξει επίσημα τη δημιουργία του μετώπου της ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α.

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΙΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ- ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ


Aπό την ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ                                                                                                 


Αγαπητοί γονείς και μαθητές,
Ως εκπαιδευτική κοινότητα θεωρούμε χρέος μας να σας ενημερώσουμε για τα οδυνηρά αποτελέσματα που θα επιφέρει για την επιβίωσή μας,   η επικύρωση των παλαιών και νέων  δανειακών συμβάσεων με αυξημένη πλειοψηφία στη βουλή 180 τουλάχιστον βουλευτών, μαζί με την υπαγωγή του ελληνικού χρέους στο αγγλικό δίκαιο και τα διεθνή δικαστήρια.


Με την επικύρωση των συμβάσεων αυτών:

ΤΑ ΚΟΛΕΓΙΟΠΑΙΔΑ...Άρθρο του Γιώργου Βασιλόπουλου

Η ευφυία που εκφυλίζεται και διαφθείρεται δια μέσου της εξουσίας προκαλεί το χειρότερο οίκτο.
Η διαρκώς εξαπατώμενη ελληνική κοινωνία σέρνεται στο δρόμο του εθνικού ξεπουλήματος, της υποταγής και εν τέλει στην οικονομική φτώχεια και βιολογική εξαθλίωση.

Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2012

ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ, ΡΑΙΧΕΝΜΠΑΧ ΚΑΙ ΣΗΜΙΤΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ TO PSI ΩΣ ΑΝΤΙ-1821 ΚΑΙ ΟΙ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΑΜΑΡΑ του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου


Πολύ ενδιαφέρουσες, αν και ανεπαρκείς, οι απόψεις των κ.κ. Προβόπουλου, Σημίτη και Ράιχενμπαχ για το μνημόνιο και την πορεία που μπήκε η χώρα τον Μάιο του 2010. Σημασία όμως δεν έχει να αναλύουμε μόνο εκ των υστέρων τις καταστροφές, άλλο Επιμηθέας, άλλο Προμηθέας.'Ολοι ανεξαιρέτως οι Ελληνες, πολύ περισσότερο όσοι παίζουν ή έπαιξαν δημόσιο ρόλο πρέπει να πουν εδώ και τώρα τι πρέπει να γίνει. Η Ελλάδα είναι μπροστά σε ένα πακέτο (PSI, νέο μνημόνιο, νέα δανειακή, ευρωπαϊκές ρυθμίσεις, εμπάργκο Ιράν), πολύ χειρότερο από το Μνημόνιο του 2010, που δεν απειλεί μόνο την ευημερία της, αλλά την ίδια την ύπαρξή της ως συγκροτημένου κράτους. Πείτε καθαρά κ. Προβόπουλε και κ. Σημίτη και όλοι οι άλλοι τι πρέπει να γίνει, γιατί η χώρα μπαίνει σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Τώρα είναι η στιγμή, τώρα σας περιμένει η Ιστορία κι από αυτό θα σας κρίνει.

Ζωή Γεωργαντά: "Εάν η Δικαιοσύνη ψάξει θα βρει πολλούς υπεύθυνους για την υπόθεση της ΕΛ.ΣΤΑΤ"


Εάν η Δικαιοσύνη ψάξει θα βρει πολλούς υπεύθυνους για την υπόθεση της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, είπε το πρώην μέλος του Δ.Σ της ΕΛ.ΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά, που προχώρησε σε νέες σοβαρές καταγγελίες, μέσω του "Ράδιο 9".

Όταν το ψέμα αποκαλύπτεται, δεν υπάρχει άλλο καταφύγιο από το θράσος

ΕΛΣΤΑΤ: Το ψέμα και το θράσος
 
της Σοφίας Βούλτεψη


Με συγχωρείτε, αλλά δεν αντιλαμβάνομαι προς τι όλος αυτός ο πανικός μετά την εκ μέρους του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη αποστολή της δικογραφίας, για την διόγκωση των στατιστικών στοιχείων για το χρέος, στη Βουλή (μέσω της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου). 

Η πρώτη δικογραφία είναι που πάει στη Βουλή ή μήπως η τελευταία; Γιατί ειδικά για την ΕΛΣΤΑΤ θορυβηθήκατε τόσο πολύ;

Και μάλιστα σε σημείο να χαθεί εντελώς η ψυχραιμία, σε σημείο να καταγγέλλει ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ (δηλαδή του κ. Παπανδρέου που τον αποδέχονται όλοι οι υπόλοιποι, για να μην ξεχνιόμαστε) Πάνος Μπεγλίτης τον κ. Πεπόνη ότι επιδεικνύει «επικίνδυνη αφέλεια»; 

Συγγνώμη, αλλά πέραν του ότι ο Γρηγόρης Πεπόνης χρειάζεται πολλούς σαν τον κ. Μπεγλίτη για να τα βγάλουν πέρα μαζί του, αυτό δεν αποτελεί παρέμβαση στην Δικαιοσύνη; 

Πάνος Καμμένος: Είμαστε πολλοί..είμαστε ΈλληνεςΣτο πρωϊνό του ΑΝΤ1 στον Παπαδάκη, ήταν σήμερα το πρωί ο Πάνος Καμμένος.

Μίλησε όπως πάντα για όλους και για όλα, με τον μοναδικό τροπο που ξέρει, αυτόν της σκληρής αλήθειας.

Το όνειρο του Χίτλερ, το Τέταρτο Ράϊχ και η απάτη του χρέους
«Η κρίση χρέους ήταν μια συνειδητή εξαπάτηση, από πλευράς των πολυεθνικών τραπεζικών οργανισμών» υποστηρίζει αρθρογράφος της ιστοσελίδας Τhe Blotch. «Οι οικονομίες των κρατών είναι πλέον εξαρτημένες από αυτό  το πλαστό χρήμα, και κάποιοι επιτήδειοι προκάλεσαν μια ψεύτικη κρίση, με ψεύτικο χρήμα, ώστε να εκβιάσουν τα κράτη με σκοπό να τους παραδώσουν αυτοβούλως την εθνική τους κυριαρχία» υποστηρίζει.
Το άρθρο έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και σας το παρουσιάζουμε ολόκληρο, όπως το απέδωσε στα ελληνικά το ANT1news.

Διπλή παγίδα για την Ελλάδα: Και μαγείρεμα και κούρεμα!

 Σοβαρές αποκαλύψεις Άκερμαν

Aναδημοσιεύουμε από την ιστοσελίδα elzoni.gr άρθρο της έγκριτης δημοσιογράφου Σοφίας Βούλτεψη για τις τελευταίες εξελίξεις στο τομέα της Οικονομίας.


Αν και ο υπουργός των Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος έχει σε όλους τους τόνους (ακόμη και… παρακλητικούς) προειδοποιήσει από την προηγούμενη εβδομάδα πως η συμφωνία για το PSI έπρεπε να είχε λάβει μορφή πριν από τη σημερινή ημέρα, κατά την οποία μεταβαίνει στη συνεδρίαση του Eurogroup, το θρίλερ συνεχίζεται με άγνωστη μέχρι στιγμής κατάληξη. 

Διαδικασίες «εξπρές» για την κατεδάφιση κτιρίων στο Ελληνικό!Η «Ελληνικό Α.Ε.» θα παρουσιάσει τις προσεχείς ημέρες την πρότασή της
Του Γιωργου Λιαλιου στην kathimerini.gr

Διαδικασίες «εξπρές» για την κατεδάφιση κτιρίων στο Ελληνικό, την απομάκρυνση των νόμιμων ή μη ενοικιαστών και την έκδοση περισσότερων από 100 -σε βάθος οκταετίας- αδειών δόμησης ή λειτουργίας περιλαμβάνει νομοθετική πρόταση που θα παρουσιάσει τις επόμενες ημέρες στην κυβέρνηση η «Ελληνικό Α.Ε.». Στην ίδια πρόταση έχουν συμπεριληφθεί η δημιουργία ενός «one stop shop» για την υποστήριξη του επενδυτή και οι απαραίτητες νομικές διαδικασίες για την πολεοδόμηση των προς αξιοποίηση εκτάσεων, ανάλογα με τη χρήση τους.
Η πρόταση νόμου περιλαμβάνει το σύνολο των απαραίτητων ρυθμίσεων, οι οποίες πρέπει να θεσπιστούν ενόσω βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία αναζήτησης επενδυτή, προκειμένου να επιταχυνθούν οι όποιες επεμβάσεις στον χώρο. Τα βασικά στοιχεία της προτεινόμενης από την «Ελληνικό Α.Ε.» ρύθμιση είναι τα εξής:

Κυριακή, 22 Ιανουαρίου 2012

Φίλοι Ελληνικού, υπό ίδρυση


TO EΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΜΕ!
 
«ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ»
ΦΙΛΟΙ,
Υποβάλλεται για διαβούλευση συνοδευτικό / ενημερωτικό κείμενο για κάθε Ελληνική οικογένεια.
Με την πληροφόρηση αυτή εγγράφονται μέλη στην ΦΙΕΛ (ΦΙΛΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ) με οικονομική συμμετοχή 1 €.
Εφόσον εγκριθεί το συνοδευτικό θα κυκλοφορήσει πολλαπλασιαστικά (κάθε εργάτης επί 10) σε κάθε σπίτι τουλάχιστον της Αττικής.
Το καταστατικό της ΦΙΕΛ επισυνάπτεται για τελική διαβούλευση.
Η νομική ομάδα θα προχωρήσει για σύλλογο (ή ΑΜΚΕ) άμεσα.
Υπογραμμίζονται οι αμεσοδημοκρατικές διατάξεις στη λήψη αποφάσεων κλπ για πρώτη φορά σε παρόμοιο κείμενο.

TEΛΕΙΑ TWEETS......... διαβάστε τα ολα.


Παραθέτουμε μια συλλογή από tweets που συνέλεξε συνεργάτης του ιστολογίου μας.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΤΗΣ ΔΕΗ-ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙΣ ΡΕΥΜΑ- ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

27 ΓΕΝΑΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
Αγαπητέ Συμπολίτη,
Θα σου πρότεινα να μην πληρώσεις την 2η δόση στον λογαριασμό της ΔΕΗ. Πηγαίνεις σε ένα οποιοδήποτε ΑΤΜ Τραπέζης,
(μπορεί να είναι και από τραπεζικό λογαριασμό τρίτου), πηγαίνοντας στις λοιπές υπηρεσίες και επιλέγοντας πληρωμή ΔΕΗ, και πληκτρολογώντας τον ηλεκτρονικό λογαριασμό που αναγράφεται πάνω στην ταχυπληρωμή και πληρώνεις την διαφορά (Σύνολο λογαριασμού – 2η δόση).

Χρέος & διαφθορά- του Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου

Χρέος & διαφθορά
Να τιμωρηθεί επιτέλους κάποιος, ζητάει ο Κάρολος Παπούλιας. «Ούτε ένας στη φυλακή;»διερωτάται από τις στήλες της Realnews ο Νίκος Χατζηνικολάου, που θέλει Παπανδρέου και Σαμαράς να στείλουν δυο τρεις «πράσινους» και δυο τρεις «μπλε» στη φυλακή και κατασχέσεις περιουσιών ανεξαρτήτως ποινικών παραγραφών. «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα!» φώναζαν εξαγριωμένοι οι διαδηλωτές, μουντζώνοντας τη Βουλή το Μάιο. Τρεις τέσσερις στη φυλακή το καλοκαίρι του 2010, υποσχέθηκε, λέγεται, ο πρωθυπουργός στο ΔΝΤ. Τα ίδια έλεγε στις Βρυξέλλες ο Παπακωνσταντίνου. Αλλά ο κ. Παπανδρέου είτε δεν μπορεί είτε δεν θέλει να το πράξει.

Ο ιατρός Δημήτρης Αντωνίου απαντάει στο Λοβέρδο το μακελάρη
ΑΙΣΧΟΣ ΚΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΣΤΟ ΚΚΕ!


Την στιγμή που όλος ο πατριωτικός δημοκρατικός κόσμος προσπαθεί να συνεννοηθεί για την δημιουργία ενός πατριωτικού αντιμνημονιακού μετώπου.
Την στιγμή που πατριωτικές δημοκρατικές δυνάμεις της Ν.Δ. υπό τον Πάνο Καμμένο απεγκλωβίζονται.
Την στιγμή που ο ελεύθερος σκεπτόμενα πολίτης, προσπαθεί να σκεφτεί ένα καλύτερο αύριο για τη πατρίδα.
Τη στιγμή που η δυστυχία και εξαθλίωση πλήττει απ' άκρου εις άκρον τα ελληνικά νοικοκυριά.
Την ώρα που ζυγώνει η έναρξη του απελευθερωτικού αγώνα για τη πατρίδα και το λαό.
Αυτή την ώρα βρήκε το ΚΚΕ μέσω άρθρου στο Ριζοσπάστη να ρίξει τη χολή του στο μεγάλο Έλληνα πατριώτη Μίκη Θεοδωράκη και στη Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση!
Παραθέτουμε το άρθρο του Ριζοσπάστη με μοναδικό σχολιασμό ΑΙΣΧΟΣ και ΝΤΡΟΠΗ!!!
Είναι προφανές πλέον ότι το ΚΚΕ του 2012 ενδιαφέρεται μόνο να έχει ένα σημαντικό εκλογικό ποσοστό και παρουσία στην πολιτική σκηνή, χωρίς ποσώς να ενδιαφέρεται για την ανατροπή του πολιτικού κατεστημένου. Ίσα-ίσα που έτσι εγκλωβίζει ικανό ποσοστό της εργατικής τάξης και έτσι εξασφαλίζει την διαιώνηση του. Το έχει εξ' άλλου δηλώσει πρόσφατα η Κα Παπαρήγα ότι δεν επιδιώκει την εξουσία διότι οι αντίπαλοι της θα την υπονομεύσουν 
'Αραγε ποια συμφέροντα εξυπηρτεί το παρακάτω άρθρο ας κρίνει και ας απαντήσει ο κάθε πατριώτης Έλληνας!

Σε λίγες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος φορέας του Μίκη Θεοδωράκη, «ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ.» (Ελληνική Λαϊκή Δηµοκρατική Αντίσταση)

thumb
Σε λίγες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί ο νέος φορέας του Μίκη Θεοδωράκη, που θα ονομάζεται «ΕΛ.ΛΑ.ΔΑ.» (Ελληνική Λαϊκή Δηµοκρατική Αντίσταση). Έχει προγραμματιστεί μάλιστα και η πρώτη εκδήλωση, η οποία θα πραγµατοποιηθεί την 1η Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης.

Αθήνα ώρα 0


Όπως και να το κάνουμε, το να κοιμάσαι σε χαρτόκουτο σε αρχαιοπρεπές υπαίθριο θέατρο είναι άλλη αίσθηση και αποδεικνύει ότι όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες, οι δανειστές μας ζούσαν σε σπηλιές.

Νέα πολιτική κίνηση , με πατριωτικές-αντιμνημονιακές θέσειςΜια νέα πολιτική κίνηση, με πατριωτικές-αντιμνημονιακές θέσεις, προερχόμενη από τα σπλάχνα της Ν.Δ. φαίνεται ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν την σχηματοποίησή της. Η νέα κίνηση η οποία για την ώρα θα βασιστεί σε ότι αφορά την κοινοβουλευτική της εκπροσώπηση στον ανεξάρτητο βουλευτή, Πάνο Καμμένο φιλοδοξεί να κλείσει το πολιτικό κενό που άφησε το πρώην κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά την συμφωνία της 8ης Νοεμβρίου, εγκαταλείποντας τις αντιμνημονιακές θέσεις του και αποδεχόμενο τον διορισμό του τραπεζίτη Λ.Παπαδήμου ως πρωθυπουργού της χώρας.
Τουλάχιστον τριάντα βουλευτές μέσα στο κόμμα της Ν.Δ. θεωρούν ότι ο Α.Σαμαράς έχει συμβιβαστεί με όλα όσα κατήγγειλε τρεις μήνες πριν και η πολιτική του δεν διαφέρει σε τίποτα από την πολιτική που θα ακολουθούσε η Ν.Μπακογιάννη αν βρισκόταν στην θέση του. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα αποχωρήσουν άμεσα, αλλά έχουν "παγώσει" απέναντι στην ηγεσία που μέχρι πρότινος στήριζαν φανατικά.